Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-12-2002 Persberichten district Eemland zuid, 12.30 uur

Inbreker op heterdaad gepakt

AMERSFOORT Zaterdagmiddag heeft de politie met behulp van bewoners een vermoedelijke inbreker op heterdaad gepakt bij een woning aan de Kruiskamp.

De verdachte, een 52-jarige man uit Amersfoort, was met zijn hond een schuur bij een woning binnengegaan. Dit werd door de bewoners gezien en zij sloten de man in de schuur op. De politie heeft vervolgens de man in de schuur aangehouden die gepoogd had de diepvries aldaar te plunderen. De man is meegenomen naar het politiebureau en zijn hond is naar het asiel gebracht.

Drie aanhoudingen bij vechtpartij

AMERSFOORT Zaterdagavond vond bij een horecagelegenheid aan de Puntenburgerlaan een vechtpartij plaats. De politie heeft drie mannen aangehouden in verband met de openlijke geweldpleging.

Omstreeks 22.15 uur kreeg de politie de melding van de vechtpartij binnen. In de horecagelegenheid aangekomen, bleek dat een man in de toiletruimte door een groep van 15 personen werd belaagd. Om de groep bij hem weg te halen, heeft de politie een diensthond erbij gehaald en enkele slagen met de wapenstok uitgedeeld. Een van de mannen die hierdoor nog niet ophield met belagen, is vervolgens door de diensthond op bevel van de hondenbegeleider bij zijn arm gegrepen. De groep ging vervolgens naar buiten alwaar de in totaal ongeveer 30 aanwezige personen wederom met elkaar op de vuist gingen. Drie personen vernielden daarbij ook nog een personenauto. Om hen uit een te brengen, werd wederom de diensthond ingezet. Een van de mannen begon daarop de diensthond te slaan en te schoppen en de hondenbegeleider heeft wederom gebruik moeten maken van de wapenstok. Deze drie mannen zijn vervolgens aangehouden inzake openlijke geweldpleging, vernieling, verzet bij aanhouding en mishandeling van de diensthond. Het gaat om drie 24-jarige mannen waarvan een afkomstig uit Amersfoort en twee uit Bunschoten/Spakenburg. De aanleiding van de vechtpartij wordt door de politie onderzocht.