Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-12-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 13.00 uur

Schietpartij

DE MEERN Zaterdagavond vond in een woning aan het Merevelplein een schietpartij plaats waarbij een dode en twee gewonden vielen.

Omstreeks 19.35 uur kreeg de politie de melding binnen van een gewonde man bij een tankstation aan de Meerndijk in De Meern. Daar aangekomen worden drie mannen aangetroffen waarvan een 31-jarige man uit Alemlo in zijn buik door een schot gewond is. De schietpartij blijkt te hebben plaatsgevonden in een woning aan het Mereveldplein. Daar aangekomen blijken nog twee personen in de woning te zijn. Een hiervan, een 24-jarige man uit Amstelveen, is aan schotwonden overleden en de andere, een 23-jarige man uit Almelo, is met schotwonden naar het ziekenhuis gebracht. Momenteel worden alle betrokken verhoord. De reden van de schietpartij en het exacte verloop ervan is momenteel onbekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Professionele winkeldieven betrapt

UTRECHT In een winkel aan de St. Jacobsstraat probeerden vier personen goederen mee te nemen zonder te betalen. Drie van hen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een van de mededaders wist te ontsnappen.

Het stel had de goederen van ruim 1000 euro in speciaal daarvoor geprepareerde tassen gedaan. Beveiligingscameras hadden dit vastgelegd. Twee mannen (een 17 jarige inwoner van Lelystad en een 18-jarige inwoner van Amstelveen) en een 19-jarige vrouw uit Zwijndrecht werden aangehouden door beveiligingspersoneel. Een derde vrouw wist te ontsnappen. Op het politiebureau bleek dat de verdachten landelijk actief zijn en in vereniging winkeldiefstallen plegen.

De geprepareerde tassen zijn in beslag genomen en de drie zijn voor nader onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Beroving

UTRECHT Zaterdagavond rond 20.30 uur is een 18-jarige man uit Nieuwegein in de tram ter hoogte van het Westplein beroofd van zijn goederen.

De berover rende de tram uit en het slachtoffer ging erachter aan, maar werd door een tweede dader tegengehouden waardoor de Utrechter kon ontkomen. Later die avond kwam de Nieuwegeiner de dader met een groepje jongens weer tegen in het uitgaanscentrum en wilde de politie bellen. De vermoedelijke dader zag dat het slachtoffer hem herkende, liep op de Nieuwegeiner af en gaf hem een vuistslag in zijn gezicht en rende vervolgens weer weg. Het slachtoffer belde daarna de politie en gaf het signalement van de dader door.

Een politieagent op een mountainbike zag bij het streekbussenstation een jongeman die aan het signalement voldeed. De mountainbiker riep er een opvallende surveillanceauto bij en vervolgens werd de verdachte, een 17-jarige Utrechter, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Op het politiebureau bekende de jongen de Nieuwegeiner te hebben geslagen, maar ontkende de beroving gepleegd te hebben. De politie zet het onderzoek voort. De ouders van de minderjarige verdachte zijn op de hoogte gebracht.

Beschonken automobilist raakt politieauto bijna

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 22 december is een 35-jarige inwoner van Utrecht aan de Stauntonstraat aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol bijna een aanrijding met een surveillancevoertuig van de politie had veroorzaakt.

Bij de kruising van de Zwanenvechtlaan met de Burgemeester van Tuyllkade sloeg de Utrechter rechtsaf en raakte bij deze manoeuvre bijna een politievoertuig. De surveillanceauto reed achter de man aan en gaf hem een stopteken die hij vervolgens negeerde. Op de Stauntonstraat zette de man zijn auto plotseling stil. Toen de politieagenten het portier van de auto openden merkten zij dat de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde en hielden hem direct aan. Op het politiebureau bleek dat de man 1,85 promille alcohol in zijn lichaam had.

Het rijbewijs van de man is ingevorderd en de Utrechter moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Vrouw beroofd
UTRECHT Zaterdagavond rond 19.45 uur is een 66-jarige vrouw door twee personen op een scooter beroofd van haar tas toen zij over de Leidseweg fietste.

Een van de daders stapte van de scooter af en trok aan de fiets waardoor de vrouw uit balans raakte en de fiets op de grond viel. De dader greep de tas van de vrouw en sprong weer op de scooter die daarna hard wegreed in de richting van de Muntbrug. De vrouw liep door de beroving geen verwondingen op.