NOS



---

NOS Radio 1 Journaal blikt terug en vooruit

18-12-2002

Aan het eind van 2002 en aan het begin van 2003 vezorgt het NOS Radio 1 Journaal speciale uitzendingen met debatten, reportages, terugblikken op 2002 en vooruitblikken op 2003.

De debatten vinden plaats op de 22 december, Tweede Kerstdag, 29 december en 5 januari. In de week van 23 tot en met 28 december wordt teruggeblikt op 2002, in de week van 30 december tot en met 4 januari wordt vooruitgekeken.

Zondag 22 december
In de middaguitzending (12.00-14.00 uur) praten VVD-fractieleider en voormalig minister van Financiën Gerrit Zalm en Nout Wellink, president van de Nederlandsche Bank over de economie. Hoe kan het dat de groei tegenvalt? Wat heeft de euro ermee te maken en hoe zorgen we dat de economie weer groeit?

Donderdag 26 december (Tweede Kerstdag)
In de middaguitzending (12.00-14.00 uur) wordt met gasten uit de politiek, het onderwijs en de wereld van justitie over normen en waarden in Nederland.

Zondag 29 december
In de middaguitzending (12.00-14.00 uur) zijn Bram Peper (voormalig minister van Binnenlandse Zaken), Ciska Dresselhuys (hoofdredacteur van Opzij) en Philomena Bijlhout (voormalig staatssecretaris emancipatiezaken) te gast.

Zondag 5 januari
In de middaguitzending (12.00-14.00 uur) wordt vanuit Rotterdam met burgemeester Opstelten en andere gasten gesproken over de politiek in de Maasstad. 'Het' lijkt allemaal te gebeuren in Rotterdam. De stad lijkt voorop te lopen op het gebied van politiek en cultuur, maar wat merken ze daar in Rotterdam zelf van?

Week 23-28 december
In deze week wordt er 's ochtends, 's middags en 's avonds teruggeblikt op de introductie van de euro, de politieke omwenteling in Nederland, de moord op Pim Fortuyn, het huwelijk van Willem-Alexander en Máxima en de dood van prins Claus. Ook komt er een serie reportages over moslims in Nederland die elk op hun eigen manier met hun religie omgaan. Verder zijn er gasten, zoals de klokkenluider van de kernreactor in Petten. Daarnaast wordt er teruggeblikt op de invasie van Zuid-Koreanen in Varsseveld tijdens het WK Voetbal. Geboren Varssevelder Guus Hiddink was bondscoach van Zuid-Korea,

Week 30 december-4 januari
In deze week wordt er 's ochtends, 's middags en 's avonds vooruitgekeken het komende jaar. Dan staan onder meer op het programma: de herdenking van 50 jaar Watersnoodramp, de Tour de France wordt 100 jaar, het Olympisch Stadioj werd 75 jaar geleden gebouwd. Vanaf 1 januari is er de nieuwe tabakswet en wordt de dodehoekspiegel verplicht.

jaaroverzicht 2002

Bram Peper


---