Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-12-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.45 u) Zondag, 22 december 2002

District Heerlen en Kerkrade

Heerlen; kelderbrand
Afgelopen zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Laurierstraat in Heerlen. Bleek dat in een van de kelderruimtes van een flat brand was ontstaan. De brandweer heeft de kelderbrand geblust en heeft de kelderruimte geventileerd om de rook af te voeren. De betreffende kelderruimte is nagenoeg uitgebrand. De oorzaak van de kelderbrand is onbekend.

Brunssum; alcohol en verkeer
Bij controle afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Rumpenerstraat in Brunssum van een 34-jarige automobilist uit Sittard-Geleen bleek dat hij onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. Onderzoek wees ook uit dat het rijbewijs van de verdachte, in verband met eerder soortgelijk gepleegde overtreding, al was ingevorderd. De politie maakt terzake het rijden onder invloed en het rijden in een motorvoertuig terwijl het rijbewijs reeds eerder was ingevorderd, proces-verbaal op tegen de verdachte. De politie heeft het rijbewijs van een 45-jarige vrouw uit Kerkrade ingevorderd. Bij controle afgelopen zaterdag op zondagnacht op de Rembrandstraat in Brunssum kreeg de politie aanwijzingen dat de vrouw onder invloed haar auto bestuurde. Omdat een ademanalyse niet lukte, werd van de vrouw een bloedproef afgenomen.

Brunssum; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen zaterdag een radar snelheidscontrole gehouden op de Loogstraat in Brunssum. Daarbij controleerde de politie totaal 470 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 46 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximum snelheid (50 km p/u) overtreden. Zij krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 96 km p/u.

Kerkrade; onder invloed
Een automobilist die met zijn auto door het voor hem rode verkeerslicht reed, trok afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Hamstraat in Kerkrade de aandacht van de politie. Bij controle op de Dominiale Mijnstraat bleek dat de automobilist, een 44-jarige man uit Kerkrade onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Kerkradenaar tussen de 0,8 en 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. Terzake het rijden door het voor hem rode verkeerslicht kreeg de verdachte een bekeuring en terzake het onder invloed besturen van een auto maakt de politie proces-verbaal tegen hem op.

Landgraaf; belediging
De politie die afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht tijdens het toezicht op het Sun-Plein in Landgraaf tussenbeide kwam bij een aantal met elkaar bekvechtende personen, heeft een 31-jarige man uit Landgraaf aangehouden. Toen de politie de bekvechtende personen namelijk allemaal een andere kant opstuurde, daarmee wellicht een ruzie voorkomende, uitte de 31-jarige man uit Landgraaf een belediging in de richting van de politie-agenten. Daarop werd de verdachte dan ook meteen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Landgraaf; aanrijding
Afgelopen zaterdagmiddag omstreeks 12.15 uur vond op de Europaweg Zuid in Landgraaf een aanrijding plaats. Een 54-jarige bestuurder van een brommobiel uit Schinveld botste er met zijn brommobiel door nog onbekende oorzaak tegen een lichtmast. De vier inzittenden werden door de brandweer en vervolgens door ambulancepersoneel uit de brommobiel gehaald. De bestuurder werd met onder meer een gebroken borstbeen naar het ziekenhuis overgebracht. Een andere mede-inzittende persoon werd met vermoedelijk rugletsel naar het ziekenhuis overgebracht en de andere twee inzittenden personen werden met nog onbekend letsel eveneens overgebracht naar het ziekenhuis. De brommobiel was ook nog geladen met allerlei groente en fruit dat tengevolge van de aanrijding over het wegdek lag verspreid. De brommobiel werd afgesleept en de politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Gulpen; van de weg geraakt
Een 19-jarige automobilist uit Wittem is afgelopen zaterdag op zondagnacht omstreeks 04.15 uur in een bocht op de Oude Rijksweg in Gulpen met zijn auto in een slip en vervolgens van de weg geraakt. Bleek dat de man onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij tussen de 0,8 en 0,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.