Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 22-12-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.45 u) Zondag, 22 december 2002

District Maastricht

Maastricht; Halt
De politie betrapte afgelopen zaterdagmiddag drie jongens (10 tot 14 jr) uit Maastricht die in een tuin van een woning aan de Ruttensingel in Maastricht vuurwerk hadden afgestoken. Een van hen bleek bij nadere controle nog een zogenaamde strijker bij zich te hebben (werd in beslag genomen). De politie maakt proces-verbaal tegen hen op en bekeken wordt of de drie verdachten in aanmerking komen voor een alternatieve strafafhandeling via het Halt-bureau. Ook op de Ponjaardruwe in Maastricht betrapte de politie zaterdagmiddag een groepje jongeren bij het afsteken van vuurwerk. Bij het zien van de politie stoven zij alle kanten op om weg te komen. Twee jongens (13/16) uit Maastricht lukte dat niet snel genoeg en die werden dan ook in de kraag gevat. Een bleek nog 34 vuurwerkpijlen bij zich te hebben en de ander 65 had nog 65 vuurwerkpijlen bij zich. De totaal 99 vuurwerkpijlen werden in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten en ook in hun geval wordt bekeken of ze in aanmerking komen voor een alternatieve strafafhandeling via het Halt-bureau.

Maastricht; alcohol en verkeer
De politie heeft een 24-jarige automobilist uit Maastricht bekeurd met een boete van 190 Euro. Bij controle afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Frontensingel in Maastricht bleek de Maastrichtenaar onder invloed zijn auto te besturen. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man tussen de 0,5 en 0,6 promille alcohol in zijn bloed had. Bleek overigens dat de Maastrichtenaar gesignaleerd stond voor een nog openstaande boete van Euro 76.58. De openstaande boete werd meteen betaald. In de Maastrichtse wijk Nazareth heeft de politie afgelopen zaterdag op zondagnacht, vlakbij zijn woning een automobilist aangehouden. Die wordt ervan verdacht zijn auto onder invloed te hebben bestuurd en met de auto een aanrijding te hebben gehad waarna hij is door/weggereden. Ademanalyse wees uit dat de Maastrichtenaar ruim 1,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte. Daarnaast nam de politie de auto van de verdachte in het belang van het onderzoek in beslag. De politie stelt een nader onderzoek in.

Geulle; onder invloed
Bij controle afgelopen zaterdag op zondagnacht op de Essendijk in Geulle van een 39-jarige automobilist uit Geulle, bleek dat de man odner invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.