SSS Barneveld

12/22/2002 Lucky BMC/SSS
BMC/SSS - Dimplex/Ekspalvo 3-2 ( 25-21, 21-25, 25-21, 14-25, 16-14)

In een slechte wedstrijd trok BMC/SSS uiteindelijke aan het langste eind ondanks dat Ekspalvo meer punten (106) dan SSS (101) heeft gescoord.
De 1e set was nog van een redelijk niveau waarin een snel verkregen voorsprong van BMC/SSS een niet te overbruggen kloof bleek voor Dimplex/Ekspalvo. De service druk van de thuisploeg was iets hoger wat de doorslag gaf.
De 2e set begon dramatisch voor SSS, Ekspalvo nam gelijk een voorsprong van 0-4. waardoor de rollen waren omgedraaid en moest SSS proberen deze achterstand in te lopen. Wat Ekspalvo in de 1e set niet lukte dat lukte de thuisploeg in deze set ook niet. Het fouten percentage was daarvoor te hoog.
Weer begon BMC/SSS te slap aan de derde doorgang en kon de ploeg uit Dordrecht een voorsprong nemen, 2-5. BMC/SSS knokte zich nu wel terug en kwam op 11-11 weer op gelijke hoogte. Beide teams verzorgde de side-out prima waardoor de stand gelijk op bleef gaan. Op 21-21 kwam Michael Olieman in het veld en die serveerde de set in één beurt uit waardoor er weer een stand van 25-21 op het bord stond. De 4e set was geheel voor Dimplex/Ekspalvo. De service van het team uit Dordrecht zorgde voor de nodige problemen bij de thuisploeg en na een onduidelijke beslissing van de scheidsrechter waardoor Rob Bontje een gele kaart opliep was er alleen maar frustratie aan Barneveldse zijde waardoor Eksplavo de stand op 2-2 in sets kon brengen. De 5e set werd gekenmerkt door een aantal mooie blokkeerpunten van SSS en een voornamelijk fout serverende ploeg uit Dordrecht. SSS won met 16-14 en was hiermede de meest fortuinlijke ploeg van de avond.