Politie Gelderland-Midden

Wolfheze, beroving
Publicatiedatum: 22-12-2002

Een 67-jarige man uit Ede is zaterdagmiddag het slachtoffer geworden van een beroving op de Wolfhezerweg in Wolfheze. De Edenaar kwam juist terug van een wandeling toen hij omstreeks vier uur werd aangesproken door een onbekende man. Aanvankelijk deed de onbekende een oneerbaar voorstel, waar de Edenaar niet op in wilde gaan. Vervolgens eiste de man geld, waarop het slachtoffer zijn portemonnee tevoorschijn haalde. De onbekende man griste vervolgens de portemonnee uit handen van de Edenaar en ging er in een auto vandoor. Het slachtoffer pakte echter het portier van de auto beet en eiste zijn portemonnee terug. Daarbij werd hij enkele honderden meters meegesleept. Tijdens dit voorval haalde de onbekende man een tiental euro's uit de portemonnee van het slachtoffer en gaf hem zijn bankpas terug, waarop hij er weer vandoor ging. Enkele getuigen die hadden gezien dat het slachtoffer hangend aan de auto werd meegesleept hebben zich inmiddels gemeld. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, hond verjaagt overvaller
Publicatiedatum: 22-12-2002

"Dit is een overval!, dat waren de woorden van een man die zaterdagmiddag probeerde onder dreiging van een mes een 58-jarige winkelier aan het Elderveldplein geld probeerde buit te maken. De winkelier had echter een hond achter in de zaak liggen die meteen aansloeg en de winkel inliep. De overvaller koos eieren voor zijn geld, liet het mes uit zijn handen vallen en verdween spoorslags zonder buit de winkel uit. Volgens de winkelier kwam de man omstreeks vier uur 's middags de winkel in, gemaskerd met een ski-bril en een capuchon over zijn hoofd. Dankzij kordaat optreden van de hond moest de overvaller het zonder buit stellen. Van de overvaller is alleen bekend dat hij was gekleed in een wit ski-jack met bijbehorende broek en dat hij ongeveer 1.80 m lang was. Een onderzoek in de omgeving leverde de politie geen dader meer op. Voorbijgangers die iets van het voorval hebben gezien of anderszins informatie hebben die een bijdrage kan leveren bij de opsporing van de dader kunnen zich melden bij de politie in Arnhem-Zuid, telefoon 0900-8844. Men is uiteraard ook welkom met informatie op het politiebureau aan de Olympus 10A.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, haastige spoed...
Publicatiedatum: 22-12-2002

Een al te haastige automobilist uit Arnhem is zaterdagmiddag door twee agenten op de Emmastraat in Arnhem bekeurd voor het achteruitrijden in een eenrichtingsweg. Omstreeks twee uur zagen surveillerende agenten in een onopvallende politieauto de 44-jarige Arnhemmer achteruit rijden en spraken hem aan. De bestuurde reageerde echter met de opmerking dat de agenten normaal moesten doen en niet op zijn portierraam moesten kloppen, waarop de man er vandoor ging. De agenten reden de man achterna, zagen dat hij vervolgens nog een keer door rood reed en wisten hem tenslotte staande te houden. Nadat hem de wacht was aangezegd voor zijn rijgedrag kon hij met twee bekeuringen rijker verder.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, verdachte van steekpartij aangehouden
Publicatiedatum: 22-12-2002

De politie heeft vrijdagavond omstreeks zeven uur een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van zijn betrokkenheid bij een steekpartij op de Marienburgstraat in Arnhem. Politieonderzoek wees in de richting van de 40-jarige verdachte, die vrijdagavond in Dieren werd aangehouden. Vrijdagmiddag omstreeks half drie deed zich een steekpartij voor op de Marienburgstraat in Arnhem, waarbij een 35-jarige man eveneens zonder vaste woon- of verblijfplaats zwaar gewond raakte. Het slachtoffer is opgenomen in het Rijnstate-ziekenhuis. Zijn toestand is zorgwekkend maar stabiel. De 40-jarige verdachte is voor nader onderzoek ingesloten. Het onderzoek naar de toedracht van de steekpartij wordt vandaag voortgezet. Uit een enkele getuigenverklaring blijkt dat meerdere mensen getuige moeten zijn geweest van het voorval. Omdat er nog enige onduidelijkheid bestaat over de feitelijke toedracht van de steekpartij worden getuigen met klem verzocht zich bij de politie in Arnhem te melden via 0900-8844 (locaal tarief), maar u bent ook welkom aan het politiebureau aan de Beekstraat 39.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---