Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 22-12-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, tel: 06 - 51 40 19 52

Getuigenoproep
ALMERE HAVEN Zaterdagmorgen rond 09:00 uur is een 16-jarige medewerkster van een winkel aan de Brink mishandeld. Ze heeft hiervan aangifte gedaan. Ze verklaarde dat ze ruzie kreeg met haar mannelijke collega. Op dat moment was de winkel nog niet open. Hij zou haar bedreigd hebben met een schaar en haar naar de achterkant van de winkel getrokken hebben. Op dat moment zouden er mensen voor de etalageruit hebben gestaan. Uiteindelijk kon ze ontkomen en vluchtte weg. De politie is op zoek naar de mensen die voor de etalage stonden en wat hebben gezien. Ze vraagt hen contact op te nemen, tel: 0900-8844.

Aanhouding mishandeling
EMMELOORD Een 27-jarige automobilist uit Emmeloord is zaterdagmiddag aangehouden voor mishandeling. Hij wordt ervan verdacht op de Lange Dreef een medeweggebruiker, een 26-jarige automobilist uit Creil, hardhandig te hebben vastgepakt. Waarschijnlijk had de verdachte zich geïrriteerd aan de man uit Creil, omdat hij afremde voor een busje dat wilde inparkeren. Bij het eerstvolgende verkeerslicht stapte de Emmeloorder uit, trok de portier van de man uit Creil open en pakte hem hardhandig vast.

Vuurwerkoverlast
FLEVOLAND Vanuit vrijwel de hele provincie zijn meldingen binnengekomen van overlast door vuurwerk. Bij de Saturnusstraat in Emmeloord heeft de politie twee mannen van 23 en 25 jaar en een 19-jarig meisje aangehouden omdat ze met carbid schoten. De bus is in beslag genomen en proces-verbaal is opgemaakt. Op de Baan in Ens werden ook carbidschutters gespot. De schutters vluchtten weg bij het zien van de politie. Hun melkbus hadden ze in hun haast achtergelaten. Deze is in beslag genomen. In Dronten werd aan de Oxer een KPN brievenbus met behulp van waarschijnlijk vuurwerk opgeblazen. Een oplettende getuige heeft de post bij elkaar verzameld en levert dat op het postkantoor af.

Aanhoudingen na ruzie
MARKNESSE Zaterdagnacht kwam bij de politie een melding binnen dat er een ruzie zou zijn in de Breestraat. De agenten hebben de ruziënde partijen gescheiden. Een van de 19-jarigen werd aangehouden voor openbaar dronkenschap. De andere 19-jarige wilde deze aanhouding beletten en probeerde hem te ontzetten. Na een aantal waarschuwingen is ook hij aangehouden. Beiden zijn ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau.

Aanhouding brandstichting
ALMERE Dankzij oplettende voorbijgangers zijn zaterdagmiddag bij een supermarkt aan het C. van Eesterenplein twee Almeerse jongens van 9 en 12 jaar aangehouden voor brandstichting. Ze hadden geprobeerd papier in brand te steken bij de vuilnisbakken die aan de zijkant van het pand stonden gestald.

Auto-inbreker aangehouden
ALMERE Een 40-jarige Almeerder zag zaterdagnacht een onbekende man in zijn auto zitten. Hij bedacht zich geen moment en hield de man, een 20-jarige Almeerder, aan en droeg hem over aan de politie. De 20-jarige wordt er ook van verdacht de auto van de vrouw van de 40-jarige te hebben opengebroken. Hij is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Aanrijdingen
ESPEL Op de Espelerringweg heeft zich zaterdagmiddag een frontale botsing voorgedaan. Volgens getuigen haalde een 19-jarige automobilist uit Urk in de mist een auto in en botste tegen een tegenligger, een 19-jarige vrouw uit Rutten. De vrouw raakte bekneld en is door de brandweer uit het voertuig bevrijd. Ze is met onder meer beenletsel onder politiebegeleiding overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle. De Urker liep een zware hersenschudding op en is per ambulance overgebracht naar het Dr. Janssenziekenhuis in Emmeloord. DRONTEN Bij een aanrijding zaterdagmiddag op de Biddingringweg zijn twee mensen gewond geraakt. Een 40-jarige vrachtwagenchauffeur uit Daarlerveen draaide de Biddingringweg op richting Dronten. Door de lengte van de vrachtwagen moest hij iets over de andere weghelft rijden om de bocht te kunnen maken. Een 25-jarige automobiliste uit Zeewolde, komende uit de richting van Dronten botste tegen de vrachtwagen aan. Vervolgens werd zij geraakt door een 25-jarige automobilist uit Biddinghuizen, komende uit de richting van Biddinghuizen. De vrouw uit Zeewolde en de man uit Biddinghuizen zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. Waarschijnlijk heeft de mist een grote rol gespeeld bij dit ongeval. De Biddingringweg is korte tijd afgesloten geweest voor bergingswerkzaamheden.