Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 22-12-2002 Persberichten districten Den Bosch

INBRAAK IN WONING, Den Bosch

Zaterdagmiddag is op de Hennequinstraat in zijn woonplaats `s-Hertogenbosch een 31 jarige man aangehouden op verdenking van woninginbraak. Hij opende de voordeur van een woning door middel van de flippermethode en ging er met aan zwarte sporttas van door. Verder was de verdachte in het bezit van kleine hoeveelheden heroïne en cocaïne Hij is ingesloten.

DRONKEN OP DE FIETS, Drunen

Zaterdagavond zagen agenten een 42-jarige inwoner van Drunen over de Grotestraat fietsen. De man bleek onder invloed van alcoholhoudende drank en was vrouwe justitia bovendien nog een geldbedrag van 447 euro schuldig. Hij is aangehouden en ingesloten omdat hij de boete niet kon betalen.

AUTOINBREKER AANGEHOUDEN, Den Bosch

Op de Parade in den Bosch zagen getuigen dat er werd ingebroken in een daar geparkeerd staande personenauto. De getuigen wisten de verdachte, een 32-jarige man uit Tilburg in de kraag te vatten en over te dragen aan de politie. De man is door de politie overgenomen en ingesloten op het politiebureau in Den Bosch.

OVERLAST VAN DRONKEN VROUW, Den Bosch

Een in behoorlijk beschonken toestand verkerende 31-jarige vrouw uit Deelen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten. Zij weigerde uit een aan het Stationsplein staande taxi te stappen en moest daar door de politie toe worden gedwongen. Daarna viel zij een aantal passerende mensen lastig. Zij is op zondagmorgen met een bekeuring op zak weer in vrijheid gesteld.

AANGEHOUDEN WEGENS MISHANDELING EN BEDREIGING, Den Bosch

Zaterdagavond is op de Witte de Withstraat in zijn woonplaats `s-Hertogenbosch een 38-jarige man aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. De man verkeerde in dronken toestand en maakte in genoemde straat ruzie met twee oudere bewoners. Een 48-jarige buurtbewoner probeerde de verdachte rustig te krijgen . Op het tumult kwamen nog meer mensen de straat op waaronder een 46 jarige man. De verdachte ging de 46-jarige vervolgens met een mes te lijf maar werd tegengehouden door de 48-jarige buurtbewoner. Met meerdere personen is men er vervolgens in geslaagd het mes van de man af te nemen. De verdachte zag nog kans de 48-jarige buurtbewoner twee kopstoten te geven. De ter plaatse geroepen politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten. Bij fouillering bleek hij nog een busje traangas en een zakmes in zijn bezit te hebben.

HUISVREDEBREUK, Den Bosch

Een 32-jarige Bosschenaar gedroeg zich in de nacht van zaterdag op zondag zo lastig in de woning van zijn broer in Den Bosch Zuid dat men hem de deur uit wilde hebben. De man weigerde dat en de politie werd gewaarschuwd. De Bosschenaar verkeerd behoorlijk onder invloed en weigerde ook na enkele vorderingen in het bijzijn van de politie de woning te verlaten. Hij is daarop aangehouden. Omdat hij zich daarbij gewelddadig verzette is hij in de boeien geslagen. De man is ingesloten.

ZINLOOS GEWELD, Den Bosch

In de nacht van zaterdag op zondag zagen in burger over de Torenstraat in `s-Hertogenbosch surveillerende agenten dat een 28-jarige man uit Rosmalen bij het passeren, zomaar een 16-jarige jongen uit Vught wegduwde en daarna twee in diens richting spuugde. De jongen liep door maar kreeg een schop van achteren. De jongen bleef doorlopen maar werd weer een keer zo hard tegen de benen geschopt dat hij onderuit ging. De Rosmalenaar is onmiddellijk aangehouden en ingesloten