Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 22 december 2002



Aanrijding met letsel
02-103368
Wierden, kruising Nijverdalsestraat/Schapendijk/Westerveenweg
Zaterdag 21 december omstreeks 08.25 uur
Een 16-jarige bromfietser reed vanuit de richting Nijverdal op het verplichte (brom-)fietspad naast de Nijverdalseweg. Hij stak op een gegeven moment de Nijverdalseweg over in de richting van de Westerveenseweg. Op het midden van de rijbaan gleed hij uit en kwam op de rijbaan te liggen. Hij stond op en wilde zijn bromfiets pakken. Op dat moment kwam er vanuit Wierden een automobiliste uit Almelo aanrijden (leeftijd nog onbekend). Zij zag de jongen te laat, remde vervolgens maar kon een aanrijding niet meer voorkomen. De jongen werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij met onder meer een gecompliceerde beenbreuk en hersenschudding werd opgenomen.


Aanhoudingen wegens poging diefstal auto
02-103636
Enschede, 't Sander
Zondag 22 december omstreeks 01.10 uur
Door een getuige werd gemeld dat twee mannen bezig waren een auto te stelen. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en zagen de desbetreffende auto dwars op de rijbaan staan. In de auto zaten de twee verdachten. Zij waren druk bezig de auto aan de praat te krijgen. Beide verdachten werden aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man en een 29-jarige man, beiden uit Enschede. Beide verdachten bleken nog diverse boetes te hebben openstaan. Omdat het vermoeden bestaat dat zij ook bij andere zaken betrokken zijn, werden zij in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt.Door de eigenaar van bovengenoemde auto wordt nog aangifte gedaan.


Aanhouding wegens diefstal met geweld
02-103356
Enschede, Hendrik Jan van Heekplein
Zaterdag 21 december omstreeks 09.45 uur
Omstreeks 09.30 uur kwam er een melding binnen dat er een beroving had plaatsgevonden. Op genoemde locatie bleek dat een 50-jarige mevrouw beroofd was. De vrouw had samen met een paar gezinsleden voor een winkel gestaan, toen zij plotseling door een vrouw van achteren benaderd werd. De vrouw had haar tas gepakt en hieruit geld weggenomen. Het ging om een bedrag van een paar duizend euro. De 50-jarige probeerde de vrouw tegen te houden door haar aan de jas vast te pakken maar dit lukte niet omdat de dader hulp kreeg van een tweede vrouw. Hierna renden beide daders met het geld weg. Politieagenten startten meteen een zoekactie. Op basis van het signalement werden beide vrouwen op het station in een trein aangetroffen en vervolgens aangehouden. Beide verdachten komen uit Oosterhout en zijn vrouwen van respectievelijk 19 en 25 jaar. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt.


Aanhouding wegens mishandeling en openbare dronkenschap
02-103640
Enschede, Noorderhagen
Zondag 22 december omstreeks 01.50 uur
Een 62-jarige man uit Enschede verkeerde onder invloed van alcohol en had een aantal klanten in een horecagelegenheid lastig gevallen. Hierop werd de man door een portier de deur gewezen. Toen de medewerker de 62-jarige naar buiten begeleidde, werd deze agressief en sloeg de 52-jarige portier in het gezicht. De politie was ondertussen gekomen en hield de 62-jarige verdachte aan wegens mishandeling en openbare dronkenschap. De verdachte werd ter ontnuchtering opgesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De 52-jarige man uit Enschede deed inmiddels aangifte.


Aanhouding wegens mishandeling en bedreiging
02-103517
Enschede, Wesselerbrinklaan
Zaterdag 21 december omstreeks 16.30 uur
Op zaterdagmiddag rond 16.15 uur verscheen een 39-jarige man uit Enschede aan het bureau. Hij deelde mede dat hij zojuist een woordenwisseling had gehad met zijn 36-jarige buurman uit Enschede. Deze had hem een paar vuistslagen in het gezicht gegeven en hem met de dood bedreigd. Hiervan deed hij aangifte.Even later, rond 16.30 uur, verscheen de 36-jarige aan het bureau om zich te melden. Hij werd aangehouden, in verzekering gesteld en opgesloten. Over het hoe en waarom wordt door de politie een onderzoek ingesteld.


Aanhouding in verband met autobrand
02-103689
Enschede, S.L. Louwesstraat
Zondag 22 december omstreeks 05.15 uur
Door een getuige werd gemeld dat iemand een auto in brand had gestoken. De dader zou nog bij de auto staan. Politieagenten troffen op genoemde locatie een 18-jarige jongen uit Enschede. Hij werd als verdachte aangehouden. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Door de eigenaar van de auto, een 48-jarige vrouw uit Enschede, wordt nog aangifte gedaan. De 18-jarige verdachte is in verzekering gesteld en opgesloten. De politie stelt een onderzoek in.


Aanhoudingen wegens belediging politieagenten
02-103651
Hengelo, Langestraat
Zondag 22 december omstreeks 02.15 uur
Surveillerende politieagenten reden in een dienstvoertuig op de Langestraat. Een man kwam op de auto aflopen en maakte een gebaar naar de agenten. Hij schreeuwde hard "He strontzakken, kom eens hier", waarop de agenten uitstapten en de verdachte, een 27-jarige man uit Hengelo, aanhielden wegens belediging. Toen zij met hem wilden wegrijden, sloeg een 36-jarige vrouw uit Hengelo tegen het portierraam en riep "Strontzak, neem mij ook maar mee". Hierop werd ook zij aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Beide verdachten werden voor nader verhoor opgesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanrijding met letsel
02-103460
Rossum, kruising Ootmarsumsestraat/Wiekerstraat
Zaterdag 21 december omstreeks 14.00 uur
Een 81-jarige man uit Oldenzaal reed op een brommobiel op de Wiekerstraat en verleende op bovengenoemd kruispunt geen voorrang aan een voor hem van links komende 30-jarige automobilist uit Ootmarsum, die op de kruisende weg reed. Hierdoor ontstond een aanrijding als gevolg waarvan de 81-jarige man (nog onbekend) letsel opliep. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Brand in woning
02-103586
Rossum, De Hersmole
Zaterdag 21 december omstreeks 20.25 uur
Een man had een piepend geluid bij de buren gehoord en ging samen met een andere buurman op onderzoek uit. De bewoners van de desbetreffende woning waren namelijk niet thuis. Het bleek de rookmelder te zijn en er was sprake van een enorme rookontwikkeling in de woning. De brandweer werd gebeld. Deze was snel ter plaatse en kon een uitslaande brand voorkomen. De brand was ontstaan doordat een houten schouw achter de houtkachel was gaan branden op de plek waar de kachelpijp dicht langs het hout liep. De schouw alsmede een kastje en een TV verbrandden. Verder liep de gehele woning rookschade op.


Eenzijdig ongeval met letsel
02-103682
Enschede, Voortsweg
Zondag 22 december omstreeks 04.20 uur
Een 41-jarige automobilist uit Enschede reed op de Voortsweg richting de Lijsterstraat. Hij botste door nog onbekende oorzaak tegen een boom aan de linkerzijde van de weg. De man was gewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Omdat het vermoeden bestaat dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.


Fietser komt ten val door gladheid
02-103344
Oldenzaal, kruising Molenstraat/Haverstraat
Zaterdag 21 december omstreeks 08.30 uur
Een 17-jarige meisje uit Oldenzaal fietste op bovengenoemde kruising en kwam door de gladheid van het wegdek ten val. Het meisje had pijn in haar rug en nek en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Aanhouding na inbraak in winkel
02-103701
Enschede, Burgemeester van Veenlaan
Zondag 22 december omstreeks 05.45 uur
Er kwam een melding dat er ingebroken zou worden in een winkel aan de Burgemeester van Veenlaan. Politieagenten gingen naar genoemde locatie. De ruit van een deur bleek vernield en binnen in de winkel werd de verdachte, een 33-jarige man uit Enschede, aangetroffen. De agenten hielden hem aan. Nadat de verdachte geboeid was, probeerde hij door de kleine opening van de deur te vluchten. Hierbij kwam hij in aanraking met glas en liep een paar kleine verwondingen op. De politieagenten wisten hem alsnog aan te houden, waarna de verdachte naar het politiebureau werd overgebracht. De 33-jarige man is een stelselmatige dader. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt.De 57-jarige eigenaar van de winkel deed inmiddels aangifte. De winkel is geheel over hoop gehaald. Ook zijn er vernielingen aangericht. Het totale bedrag van de schade is nog niet bekend.

Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523, sema 06-58210525