Politie Gelderland-Midden

Arnhem, `sportief' rijgedrag eindigt met brokken Publicatiedatum: 22-12-2002

Een 23-jarige automobilist uit Heteren zag een sprintje met zijn auto in de Willemstunnel in Arnhem zondagochtend in brokken eindigen. De man stond omstreeks kwart over vier `s nachts bij de verkeerslichten op het Willemsplein naast een surveillanceauto van de Koninklijke Marechaussee en trok bij groen licht fors op. In de bocht in de Willemstunnel verloor de man de macht over het stuur en ramde de wegafzetting van de rechterrijstrook. Toen de surveillance van de Koninklijke Marechaussee naderde was het leed al geschied. De bestuurder bleef ongedeerd, de wegafzetting werd vernield.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp, jongen (15) op heterdaad aangehouden bij diefstal Publicatiedatum: 22-12-2002

Een 15-jarige jongen uit Velp is in de nacht van zaterdag op zondag door een beveiligingsmedewerker op heterdaad aangehouden bij een poging tot diefstal vanuit een vrachtauto aan de Florijnweg in Velp. De beveiligingsmedewerker zag omstreeks kwart over twee 's nachts twee knapen bij een geparkeerde vrachtauto vandaan komen. Ze hadden een hoeveelheid frisdrank uit de wagen mee willen nemen. De beveiligingsmedewerker wist een van de twee, de 15-jarige Velpenaar, in de kraag te vatten. De ander wist op zijn bromfiets te ontkomen. De knaap werd aan de politie overgedragen. Hij werd na verhoor aan zijn ouders overgedragen. De politie stelt een nader onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren, man gewond na dubbele overrijding
Publicatiedatum: 22-12-2002

Nadat een 22-jarige voetganger uit Dieren zaterdagavond bij het oversteken op de Burgemeester de Bruijnstraat in zijn woonplaats was aangereden door een 54-jarige automobilst uit Brummen, werd hij vervolgens overreden door een nog onbekende andere automobilist, die vervolgens zonder te stoppen doorreed. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en is met nog onbekend letsel overgebracht naar het Rijnstateziekenhuis in Arnhem. Het slachtoffer wilde vanaf de Molenstraat de Burgemeester de Bruijnstraat oversteken en negeerde daarbij het rode voetgangerslicht. Op dat moment naderde de 54-jarige automobilist uit Brummen die op dat moment groen licht had en eveneens de kruising opreed. De Brummenaar, geconfronteerd met een plotseling overstekende voetganger, kon een aanrijding niet voorkomen. De voetganger bleef gewond op straat liggen, toen korte tijd daarop een nog onbekend gebleven automobilist uit de richting Brummen passeerde en het slachtoffer over diens benen reed. De automobilist reed vervolgens met onverminderde snelheid door richting Arnhem. Uit enkele getuigenverklaringen blijkt dat het gaat om een klein model witte auto. De politie van de unit Dieren-Doesburg is op zoek naar de bestuurder van de witte auto en getuigen die meer over het ongeval weten. Zij kunnen terecht op telefoonnummer 0900-8844 (locaal tarief), maar u bent ook welkom met informatie op het politiebureau in Dieren aan de Spoorstraat 19-21 (voormalige Rabobank).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Wageningen, zakkenrollers aangehouden
Publicatiedatum: 22-12-2002

De politie heeft vrijdagavond op de Cuneraweg in Wageningen een jongen en drie vrouwen aangehouden op verdenking van diefstallen en zakkenrollerij in het centrum van Wageningen. Het gaat om een 17-jarige jongen uit Gilze-Rijen, een 20-jarige vrouw en een 16-jarig meisje eveneens uit Gilze-Rijen en een 21-jarige vrouw uit Tilburg. Getuigen hadden gezien dat het viertal vanuit het centrum was vertrokken in een auto en waarschuwden de politie. Agenten wisten aan de hand van de omschrijving van het voertuig het viertal omstreeks half acht op de Cuneraweg te onderscheppen en aan te houden. In het voertuig werden diverse goederen aangetroffen waarvan onderzocht wordt of zij van diefstal afkomstig zijn. Het verdachte viertal is in afwachting van nader onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Hoevelaken, man aangehouden voor lokaalvredebreuk Publicatiedatum: 22-12-2002

Een 21-jarige man uit Nijkerk is vrijdagavond door de politie aangehouden op verdenking van bedreiging en lokaalvredebreuk in een bank aan de Westerdorpstraat in Hoevelaken. De man was vermoedelijk dronken en misdroeg zich in het gebouw. Toen hem een aantal malen verzocht werd het gebouw te verlaten ontstak hij in woede en bedreigde het aanwezige personeel. Gewaarschuwde agenten hielden de man aan. Hij werd voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606