SSS Barneveld

12/22/2002 Dames SSS winnen laatste competitiewedstrijd van 2002.

Pegasus - SSS 1 - 3 setstanden 19 - 25, 18 - 25, 16 - 25 en 25 - 23.

Afgelopen zaterdag moesten de dames van SSS in Nijmegen aan treden tegen het eeerste team van Pegasus. Gedurende grote delen van de wedstrijd was SSS sterker en zij won deze wedstrijd dan ook met 3 - 1.

In de eerste set begonnen Rianne van der Linden en Diana Heining in de basis voor Mirjam Schoemaker en Kristel Haalboom. In het begin van de set nam SSS al meteen een voorsprong van een paar punten die uiteindelijk tot een zestal werd uitgebouw bij de stand 14 - 8. Deze voorsprong wisten ze gedurende de rest van de set vast te houden en zo was de winst met 25 - 19 voor de dames van SSS.

Ook in de tweede set kwam SSS weer voortvarend uit de startblokken en de coach van Pegasus zag zich genoodzaakt om bij 11 - 6 zijn eerste time out aan te vragen. Veel mocht dit niet baten, want met goed spel werd de voorsprong door SSS naar 21 - 14 uitgebouwd, waarna uiteindelijk de winst in de set met 25 - 18 werd gepakt.

In het begin van de derde set kwam Sabine Steinebach in het veld voot Titsia van de Brink, maar veel invloed had dit niet op het spel van SSS. Ze bleven de betere ten opzichte van de tegenstandsters en bij de stand 24 - 16 kwam Kristel Haalboom in het veld voor Diana Heining. Met een ace maakte ze deze set af en was de winst voor SSS met 25 - 16.
In de vierde set begon het spel van SSS wat stroever te verlopen en Pegasus wist zelfs een paar punten voorsprong te nemen. Bij de stand 15 - 13 in het voordeel van Pegasus zou Kristel Haalboom voor de tweede maal gaan opslaan, toen de scheidsrechter op een keer besloot dat er een opstellingsfout was gemaakt. Bestudering van het wedstrijdformulier leverde geen uitsluitsel op, maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing, zodat SSS tegen een 16 - 12 achterstand aan keek. SSS slaagde er nog wel in het gat weer kleiner te maken, maar het volgende ongemakt diende zich aan, doordat Kristel Haalboom zich bij een redding aan haar duim blesseerde en vervangen moest worden door Diana Heining. Pegasus liep hierna uit naar 24 - 20, maar SSS wilde deze set niet opgeven en slaagde er in om tot 24 - 23 terug te komen, maar hierna wist Pegasus toch het laatste punt te scoren en met 25 - 23 de set naar zich toe te trekken.

Na afloop was coach Brand van Roekel ondanks de winst teleur gesteld. "Vooraf zou je met een 3 - 1 overwinning tevreden zijn, maar nu had je de kans om ook de vierde set in winst om te zetten. Je weet dat een scheidsrechter ook af en toe een vergissing begaat, maar daar moet je je dan niet van de kook laten brengen en gewoon doorspelen en de punten pakken. Toch hebben we besloten om tegen de beslissing van de scheidsrechter protest aan te tekenen, want dat ene puntje kan straks beslissend zijn of je kampioen wordt of niet. Voordat we echter van de Kerst kunnen gaan genieten moeten we vanavond (maandag) nog naar Arnhem reizen. Daar mogen we om 19.30 uur in Kerkenland aantreden tegen het tweede team van Arvevo in het kader van de beker. Voor deze wedstrijd hebben we Judith Kuiper en Jorike Looij van meisjes A1 aan de selectie toegevoegd, zodat deze meiden eens kunnen proeven aan hoe het er rond een wedstrijd bij dames 1 aan toe gaat."