Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 22-12-2002
persberichten zondag
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Verkeersongevallen door gladde wegen

ASSEN - De plotseling opkomende gladheid heeft zondagmorgen in Drenthe niet tot grote problemen geleid. Bij de politiemeldkamer in Assen kwam een tiental meldingen binnen van verkeersongevallen veroorzaakt door gladde wegen. Voor zover nu bij de politie bekend is 1 persoon daarbij licht gewond geraakt. De gladheid begon rond 10 uur en deed zich in de hele provincie voor.

Alcorijders

ASSEN - De Drentse politie heeft zaterdagavond / nacht 5 automobilisten aangehouden die met drank op achter het stuur zaten. Een 31 jarige man uit Emmen scoorde bijna 1 promille. Een 20 jarige automobilist uit Nieuw Roden kreeg een boete van 190 euro toen bleek dat hij op de Nieuweweg in Roden op 0,6 promille kwam. Een 43 jarige inwoner van Beilen kwam bij de ademtest uit op 0,8 promille. Ook in Beilen scoorde een 24 jarige bestuurder uit Coevorden 0,7 promille. Hij kan een acceptgiro van 190 euro tegemoet zien. Een 41 jarige automobilist uit Hoogeveen maakte het wel heel bont. Hij zat met maar liefst 2,1 promille alcohol achter het stuur. Hij moet direct zijn rijbewijs inleveren. De man wordt er bovendien van verdacht dat hij de portier van een horecabedrijf in Hoogeveen zou hebben bedreigd met een mes.

Politie vindt vuurwapen

NIEUW AMSTERDAM In het onderzoek naar de bedreiging met een vuurwapen in een woning aan De Ring in Nieuw Amsterdam heeft de politie een illegaal vuurwerkpistool inbeslaggenomen. Het wapen is aangetroffen in een woning aan de Jagerslaan in Nieuw Amsterdam. De 29 jarige verdachte heeft bekend dat hij met het gevonden vuurwapen mensen heeft bedreigd. De man is na verhoor en overleg met het Openbaar Ministerie in vrijheid gesteld.

Auto tegen boom

MEPPEL - De politie van Meppel heeft zaterdagnacht een 37 jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man was op de Ir. Bekinkbaan met zijn auto tegen een boom gereden. Omdat de politie een sterke alcohollucht waarnam bij de man is hij meegenomen naar het bureau. Volgens de politie saboteerde hij de medewerking aan zowel de blaastest als de ademtest. Dat heeft de politie aangemerkt als een weigering. De man weigerde ook pertinent om mee te werken aan een bloedproef. Hij kreeg een dagvaarding voor snelrecht.

Inbraak in bedrijf

ASSEN - Onbekenden hebben bij een inbraak in een bedrijf aan de Australieweg een aantal computers en twee stereosets gestolen. Om in het pand te komen is een ruit aan de achterzijde van het pand ingeslagen. Volgens een grove schatting bedraagt de schade zeker 10.000 euro.

Mishandeling en vernieling

ASSEN - De politie heeft zondag een dagvaarding voor snelrecht uitgereikt aan een 26 jarige Assenaar. De man zou in een woning aan de Tooropstraat in Assen vernielingen hebben gepleegd en de bewoonster hebben geslagen. Hij is zaterdagavond aangehouden en na voorgeleiding ingesloten.

Openlijke geweldpleging

HOOGEVEEN - De politie van Hoogeveen heeft zaterdagnacht vijf inwoners uit die plaats aangehouden. Het vijftal, in leeftijd varierend van 15 tot 20 jaar, wordt verdacht van openlijke geweldpleging. Drie bezoekers van een horecagelegenheid in de Hoofdstraat in Hoogeveen hebben aangifte gedaan van het feit dat ze door de groep van de fiets zijn getrokken en zonder aanleiding zijn geschopt en geslagen. De verdachten zijn na voorgeleiding ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

Spoor van vernieling

ASSEN - De politie heeft zondagnacht in Assen twee mannen van 19 en 25 jaar aangehouden die worden verdacht van een groot aantal vernielingen.

De eerste melding kwam rond half drie uit de Molenstraat. Daar was een ruit van een woning ingegooid. Die melding werd al gauw gevolgd door telefoontjes uit de Groen van Prinstererlaan, de Lisztlaan, de Schubertlaan, de Paganinilaan en de Chopinlaan. Allerlei zaken werden vernield, zoals een buitenlamp autoruiten, bloempotten en woningruiten. De politie kon de twee inrekenen doordat een van de aangevers een goed signalement kon verstrekken Hij had ze zien vluchten op een fiets Het tweetal is na voorgeleiding ingesloten.