Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Tilburg, 22 december 2002

Berichten weekend 21/22 december

Team Geertruidenberg-Drimmelen

Inbraak woning
Wagenberg- Op 22 december 2003 omstreeks 03.00 uur, ontdekten de bewoners bij thuiskomst, dat er was ingebroken in hun woning aan de Gomarrusstraat te Wagenberg. Er waren sieraden weg.

Insluiping in woning
Een bewoner van een woning aan de Ramgatseweg ontdekte vrijdag omstreeks 18:30 uur dat zijn portemonnee en sleutelbos uit de keuken waren ontvreemd. De daders hebben vermoedelijk via een aan de woning grenzend bedrijf ongemerkt toegang tot de woning verkregen.

Bekeuring voor overtreden sluitingstijd Lage Zwaluwe- Vrijdagnacht werd tijdens een controle van horeca-gelegenheden een ondernemer in de Nieuwstraat bekeurd. Na sluitingstijdstip waren er nog klanten binnen en stond de muziek te hard.

Snelheidscontrole
Made, Hooge Zwaluwe, Terheijden- Vrijdag zijn er verschillende snelheidscontroles gehouden. Op de Crullaan te Made reden er van de 438 passanten 11 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 70 km. Op de Spoorstraat in Hooge Zwaluwe -30km zone- werden13 overtredingen genoteerd(hoogste snelheid 51 km), op Kerkdijk te Helkant - 30km zone waren 21 automobilisten in overtreding( 63 km hoogste snelheid) en in de Hoofdstraat te Terheijden reden 24 automobilisten te hard. Hier was de hoogst gemeten snelheid 69 km.

Team Oosterhout

Autos gestolen
Oosterhout- Vanaf een bedrijfsterrein aan de Logistiekweg zijn in de nacht van donderdag op vrijdag 19/20 december 4 personenautos gestolen. De nog onbekende daders konden het bedrijfsterrein op door het hekwerk kapot te zagen. Via die weg konden ze ook het terrein weer af.

Aangehouden voor diefstal bromfiets Oosterhout- Een 28-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is zaterdagmorgen rond 09.00 uur aangehouden op verdenking van diefstal van o.a. een bromfiets. De man werd op een bedrijfsterrein aan de Wetering in Oosterhout aangetroffen terwijl hij in een auto lag te slapen. Direct bij die auto stond een scooter waarvan het contactslot verbroken was. Deze scooter bleek op 15 november in Oosterhout te zijn gestolen.
De 28-jarige werd voor onderzoek naar het bureau gebracht en daar ingesloten. In de auto troffen agenten nog een mapje met CDs en een jas met een label. De herkomst wordt onderzocht. In ieder geval werd de man ook nog gezocht voor een diefstal van benzine in Rijen.

Illegaal vuurwerk in auto aangetroffen Oosterhout- Surveillerende agenten hebben op zondag 22 december rond 11.20 uur op de A-59 onder Oosterhout voor zon 500 euro siervuurwerk in beslaggenomen. Het vuurwerk troffen ze aan in een auto waarmee een 32-jarige man uit Almere en een 30-jarige man uit Rotterdam op weg waren naar huis. Het duo werd aangehouden en voor nader onderzoek naar het bureau gebracht. Daar bleek dat ze het vuurwerk voor eigen gebruik in België hadden gekocht. Zonder vuurwerk, maar met een proces verbaal mochten ze weer naar huis.

Team Altena

Rijden onder invloed
Almkerk- Een dronken automobilist , een 55 jarige inwoner uit Wijk en Aalburg, werd op 21 december 2002 aangehouden aan de Doornseweg te Almkerk. Gezien de hoeveelheid alcohol die hij genuttigd had, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Snelheidscontrole
Genderen- Op 21 december 2002 werd aan de Provincialeweg-Zuid te Genderen, in de vroege avonduren, een snelheidscontrole gehouden. De maximum snelheid terplaatse van 80 km per uur werd 39 keer overtreden. De hoogst gemeten snelheid was 136 km per uur.

Inbraak woning en diefstal auto Sleeuwijk- Terwijl de bewoners niet thuis waren is er vrijdagvond ingebroken in een woning aan de Munnikenland te Sleeuwijk. Via het openbreken van een raam aan de achterzijde van de woning was men binnengekomen, waarna de gehele woning werd doorzocht. Hierbij werd onder andere een autosleutel gevonden waarna de bij woning staande auto eveneens werd weggenomen.

Bromfietser slaags met politie-agenten Sleeuwijk- Werd op vrijdagavond 20 december 02 te Sleeuwijk een 18 jarige inwoner van Dussen door de politie gecontroleerd met zijn bromfiets naar aanleiding van enkele verkeersovertredingen. Omdat de bromfiets vermoedelijk technisch niet in orde was ging men naar het politie bureau voor een nader onderzoek. Op het bureau was de bromfietser het niet eens met de werkwijze van de betrokken politiemensen. Dit resulteerde in een worsteling waarbij de Dussenaar de agenten sloeg en schopte. Het gevolg van dat er schade ontstond aan een bril van één van de agenten en de ander een spierblessure opliep. De Dussenaar werd na zijn gedrag ingesloten.

Inbraak in tuincentrum
Eethen- Werd er in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in een tuincentrum te Eethen.Daarbij werd voornamelijk geld, computers en draagbare telefoons gestolen.

Inbraak in woning
Werkendam- In de nacht van vrijdag op zaterdag is er ingebroken in een woning te Werkendam. Daarbij werden oa een aantal bankpasjes ontvreemd. Nog dezelfde nacht werd met één van de gestolen pasjes een aanzienlijk geldbedrag gepind bij een bankinstelling.

Aangehouden voor doorrijden na aanrijding Werkendam- Werd er op vrijdagavond op de Sasdijk een verkeerszuil omver gereden waarna de veroorzaker doorreed. Mede dankzij een oplettende getuige kon de dader, een 22 jarige Werkendammer, worden achterhaald. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Team Waalwijk

Bosschenaar ingesloten voor openstaande boete`s Waalwijk- Een 32 jarige Boschenaar werd vrijdagavond op de Tilburgseweg betrapt op het gebruik van alcohol terwijl hij een auto bestuurde. Aan het bureau in Waalwijk bleek dat de man nog enkele boetes niet had voldaan. Een van die boete`s bleek Euro 1190,76 groot te zijn. Omdat de man deze niet direct kon betalen werd hij ingesloten. Zaterdagmorgen, nadat met hem de boetes waren afgehandeld mocht hij weer naar huis.

Waalwijker gewond bij aanrijding op Akkerlaan Waalwijk- een 18 jarige Waalwijker raakte vrijdagavond zwaar gewond tijdens een aanrijding op de Akkerlaan te Waalwijk. De man was met zijn bromfiets tegen een auto gereden op het moment dat hij de weg over wilde steken.
De bromfietser is met hoofdletsel opgenomen in het Twee Stedenziekenhuis te Tilburg.

Vrouw wordt beroofd van handtas Waalwijk- Vrijdagnacht werd een vrouw op het St.Jansplein beroofd van haar handtas door enkele jongeren die haar en een vriendin hadden gevolgd vanuit het centrum van Waalwijk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Team Gilze en Rijen

Val van paard
Gilze- Nadat een paard zaterdagmiddag op het Geuzenpad in Gilze was geschrokken van hond vervolgde deze zijn weg in galop. Als gevolg hiervan werd de 15 jarige amazone uit Gilze van het paard geworpen. Ze is met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Breda.

Autobestuurders onder invloed Rijen- Werden in de nacht van vrijdag op zaterdag 20/21 december 2002, 3 inwoners van Rijen aangehouden omdat zij te veel hadden gedronken. Tegen de drie wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij werden met een dagvaarding naar huis gestuurd en kunnen zich binnen kort voor de rechter gaan verantwoorden

Team Loon op Zand

Vrouw betrapt op winkeldiefstal Kaatsheuvel- een 28-jarige vrouw uit Haarlem werd vrijdagmiddag in het attractiepark de Efteling betrapt op het stelen van een beeldje ter waarde van Euro 3.95.
Aan het politiebureau mocht zij na het betalen van een boete van Euro 110,= weer naar huis.

Bron: Jan Clarijs