Politie Gelderland-Midden

Arnhem, Lichtgewonden bij aanrijdingen op Pleyweg Publicatiedatum: 22-12-2002

Bij verschillende aanrijdingen op de Pleijweg zijn vanmiddag omstreeks 16.30 uur vijf mensen lichtgewond geraakt. Negen voertuigen waren bij de diverse aanrijdingen betrokken en liepen schade op. De Pleijweg werd op twee plaatsen enkele uren afgesloten voor verkeer.

De ongelukken deden zich voor in de richting Arnhem, tussen de Westervoortsedijk en het Nijmeegseplein. Het eerste ongeluk deed zich voor ter hoogte van afslag Huissen op de Sacharovbrug. Hierbij waren twee voertuigen betrokken. Even verderop botste vervolgens vijf voertuigen op elkaar, ter hoogte van afslag Kronenburg. Tot slot raakten twee voertuigen ter hoogte van het Nijmeegseplein bij een aanrijding betrokken. Bij de ongelukken die vrijwel op hetzelfde moment gebeurden, raakten in totaal vijf mensen lichtgewond die ter controle naar ziekenhuis Rijnstate zijn afgevoerd.

De aanrijdingen konden vermoedelijk gebeuren door de combinatie van het slechte weer en de te korte afstand die de automobilisten van elkaar hielden. De politie zal nog een verder onderzoek instellen om de precieze oorzaak van de aanrijdingen vast te stellen. De Pleijweg werd tot ongeveer 18.15 uur tussen de Westervoorstedijk en het Nijmeegseplein in de richting Arnhem afgesloten. Tevens werd de toerit naar de Sacharovbrug vanaf de Ir. Molsweg afgesloten voor verkeer. De afsluiting leidde niet tot grote verkeersopstoppingen.

voor nadere informatie:
Tot 21.30 via 026-3763221

---