VVD



Nieuws

20 dec 2002 - Werkbezoek Gerrit Zalm: veiligheid
en zorg

Gerrit Zalm brengt bezoek aan Hazeldonk en St. Elisabeth Ziekenhuis

VVD-lijsttrekker Gerrit Zalm en de kandidaat Kamerleden Erica Terpstra, Willibrord van Beek en Ed van der Sande zullen op maandag 23 december a.s. om 14.00 uur een werkbezoek aan het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg brengen en daarna wordt om 16.10 uur in het kader van de veiligheid een bezoek gebracht aan het douanekantoor Hazeldonk Oost. 's Avonds vindt er in Zundert vanaf 20.00 uur een politieke avond plaats met Gerrit Zalm. Hij gaat in op de politieke actualiteit en zal vragen uit de zaal beantwoorden.

Het werkbzoek aan het St. Elisabeth ziekenhuis staat in het kader van de Brabant Medical School (BMS). De BMS speelt in op de actuele behoefte aan innovatieve bijdragen om de problemen in de gezondheidszorg op te lossen. Uitbreiding van het aantal opleidingsplaatsen van medische studenten, meer differentiatie in het opleidingsaanbod en taakherschikking tussen beroepsbeoefenaren in de zorgsector vervullen hierbij een sleutelrol. Vervolgens wordt het Skillslab (vaardigheden-laboratorium) bezocht en de specialistische afdeling neuro embolisatie (een techniek waarbij bloedvaten van de hersenen worden gedotterd).

Vervolgens wordt er om 16.10 uur een werkbezoek gebracht aan het douanekantoor Hazeldonk Oost en wordt er aandacht besteed aan het thema veiligheid. Daar wordt de VVD-delegatie geïnformeerd over de samenwerking tussen politie, douane en Koninklijke Marechaussee op het gebied van handhavingsacties drugstoerisme en vreemdelingentoezicht.

Om 20.00 uur begint de politieke avond in het Cultureel Centrum Van Gogh. Daar gaat Gerrit Zalm in op de politieke actualiteit en zal hij vragen uit de zaal beantwoorden.