AutoRai

23-12-2002

Peugeot op de AutoRAI 2003

Nadat in 2002 achtereenvolgens de 206 SW, de 307 SW, de 307 Break, de 807 en niet te vergeten de Partner MPV werden geïntroduceerd, laat Peugeot tijdens de AutoRAI 2003 wederom zien waartoe creativiteit kan leiden. De Peugeot-stand bevindt zich in de Zuidhal van het RAI-complex.
Vijf concept-cars
Naast alle modellen uit de huidige lijn van Peugeot personenautos zijn er maar liefst vijf concept-cars op de AutoRAI die nooit eerder in ons land te zien waren: de Sésame, de 307 CC en de innovatieve H2O. Daarnaast zijn de twee RC's, Schoppen en Ruiten, in Amsterdam te zien.

307 CC concept-car
De 307 CC Concept-car is een echte Peugeot zoals alleen Peugeot die kan maken. Het spraakmakende uiterlijk, een cabriolet en een coupé in één, maakt absoluut emoties los. Achter het moderne front van de 307 gaat een Coupé Cabriolet schuil met vier ruime zitplaatsen. De lijnen van de 307 CC Concept-car zijn zeer vloeiend en onderstrepen zijn dynamische karakter.

Net als bij de 206 CC is de 307 Coupé Cabriolet uitgerust met een opvouwbaar stalen dak dat met een druk op de knop onder het fraai vormgegeven bagagedeksel kan worden opgeborgen. De diagonale achterlichten zijn voorzien van lichtgevende diodes, net zoals het derde remlicht dat in de spoiler van achterklep is weggewerkt.

206 RC met 180 pk
De razendsnelle 206 RC beleeft op de AutoRAI zijn Nederlandse primeur. De 206 RC is de sterkste van de familie tot nu toe. De driedeurs carrosserie is mede door de grote spoiler en de 17 inch wielen niet over het hoofd te zien en zal het hart van menig liefhebber sneller doen kloppen.

De 2.0 benzinemotor met 4 cilinders en 16 kleppen is goed voor 130 kW (ongeveer 180 pk) bij 7.000 tr/min en levert een koppel van 202 Nm bij 4.750 tr/min. De auto zal vanaf september 2003 geleverd worden.

De nieuwe Partner MPV
De nieuwe Partner MPV beleeft op de AutoRAI zijn Nederlandse tentoonstellingsdebuut. Nadat er in totaal 586.000 exemplaren van het vorige model Partner zijn geproduceerd, wordt nu de onlangs geïntroduceerde nieuwe Partner MPV aan het publiek getoond.

Het nieuwe front van de Partner MPV sluit beter aan bij de hedendaagse trends in de wereld van vrijetijdsauto's. De duidelijk generfde motorkap ligt vlakker, de koplampen met gladde glazen zijn groter, en mede dankzij de bollere schermen, de hogere bumper en de nieuwe grille heeft de nieuwe Partner een stoere en moderne uitstraling gekregen. Het dashboard van de nieuwe Partner MPV is compleet nieuw. De nieuwe Partner MPV is nu meer dan ooit een voordelig alternatief voor mensen die veel ruimte zoeken en toch niet op comfort willen inboeten.

Het gamma van de nieuwe Partner MPV wordt getoond in de drie leverbare versies: een Partner MPV XR, een Partner MPV in XT-uitvoering en een Partner MPV VTC.

Aandacht voor de 206 WRC
De commerciële successen van de 206 zijn deels zeker te danken aan de sportieve successen van de 206 WRC. De 206 draagt immers voor het derde jaar in successie de overwinningskroon van het Wereldkampioenschap Rally (WRC). Zijn recente succes in de Rally van Australië voegde weer een dubbele overwinning toe aan de prestatie van inmiddels twintig overwinningen in drie seizoenen waarvan acht dubbele in het onlangs afgesloten seizoen. Mede vanwege het aanhoudende succes van de 206 WRC zal er tijdens de Amsterdamse AutoRAI een echte 206 WRC te zien zijn in de Zuidhal.

Interessante Premiumversies van 206 en 406
Naast alle aandacht voor concept-cars en noviteiten zullen op de AutoRAI ook een aantal Premiumversies van de populaire Peugeot 206 en 406 te zien zijn. De Premiumversies zijn versies die met een groot klantenvoordeel voorzien worden van een aantal aantrekkelijke extras. Tijdens de AutoRAI zijn de 206 XS Premium, de 206 Gentry Premium, de 206 CC Premium en een groot aantal 406 Premium-modellen op de Peugeot-stand te zien. De 406 Premiums zijn bovendien ook nog eens voor 290,- uitgerust met een navigatiesysteem.

307 SW Pack
Bij het 307-gamma beleeft de 307 SW Pack zijn tentoonstellingsprimeur. De Pack-versie van deze met standaard glazen dak getooide 307 midi-MPV beschikt naast de gebruikelijke uitrusting van de SW ook nog over standaard elektronisch geregelde climate control, vier elektrische ramen met beveiliging tegen beknellen, elektrisch verstelbare en inklapbare spiegels met verwarming, een radio/ cd speler en een parkeerhulp.

607 Executive
De onlangs geïntroduceerde topversie van de 607, de Executive, beleeft zijn Nederlandse tentoonstellingsprimeur op de AutoRAI. De Executive-versie voegt aan de al bijzonder riante standaarduitrusting van de 607 Pack alarm, Xenon koplampen, stoel- en achterbankverwarming en fraaie 17 inch lichtmetalen Féline-velgen toe. De standaard lederen bekleding is naar keuze van de klant te leveren in zwart, donkerrood, bruin en grijs. Vanwege de bijna allesomvattende standaarduitrusting van de 607 Executive is de optielijst voor dit model beperkt tot een schuif/kanteldak en een geïntegreerde telefooncombinatie.

Ten slotte zullen ook het 106-gamma en de in 2002 geïntroduceerde Peugeot 807 op de AutoRAI aan het publiek gepresenteerd worden.