AutoRai

23-12-2002

Aston Martin op AutoRAI 2003: Vanquish en DB7 GT stelen de show

Mooier is nauwelijks denkbaar. Terwijl de nieuwste James Bond-film Die Another Day net in première is gegaan en in het hele land voor afgeladen bioscoopzalen zorgt, kan op de Amsterdam AutoRAI van dichtbij de bedrijfsauto van geheim agent 007, de 343 kW/466 pk sterke Aston Martin V12 Vanquish worden bewonderd.
Deze wordt op de Aston Martin-stand in de Randstadhal (hal 9) geflankeerd door de DB7 GT, de onlangs gepresenteerde extra sportieve uitvoering van de succesvolle DB7 Vantage. De stand is een gezamenlijke activiteit van Aston Martin en haar beide Nederlandse distributors: Kroymans Aston Martin in Hilversum en Cito Motors in Eindhoven.

Het succes van de Aston Martin Lagonda Limited, onderdeel van de Ford Premium Automotive Group, is zo opvallend dat het merk besloot in Amsterdam niet te kunnen ontbreken. Vandaar dat krachten werden gebundeld en er straks volop kan worden genoten van sportwagens die zonder twijfel tot de showstelers van de Amsterdam AutoRAI 2003 behoren.

Wereldwijde verkoopsuccessen
Aston Martin heeft in 2002 de verkoopstijging van de laatste jaren weten te continueren. Met name de DB7 Vantage zorgt sinds zijn introductie voor steeds betere bedrijfsresultaten; in 2002 werden ongeveer 1.500 verkooporders ondertekend en in productie omgezet. Voor de V12 Vanquish zijn de orderboeken ruimschoots gevuld en van de spectaculaire, dit jaar geïntroduceerde en in slechts 99 exemplaren te bouwen DB7 Zagato was de gehele oplage binnen enkele dagen uitverkocht. Er waren zelfs meer dan 200 concrete orders.

De prestaties, ingetogen vormgeving, kwaliteit en exclusiviteit van de autos uit Newport Pagnell (V12 Vanquish) en Bloxham (overige modellen) spreken dus duidelijk een groeiende internationale cliëntèle van autoliefhebbers aan. In december 2001 werd de 5.000e DB7 sinds 1993 gebouwd, een absoluut recordaantal in de 88-jarige merkgeschiedenis. Dr. Ulrich Bez, Chief Executive Officer van Aston Martin Lagonda Limited, heeft al aangegeven naar een jaarlijkse productie van rond de 3.000 autos te streven, een aantal dat bereikt moet gaan worden door het modelprogramma gestaag uit te breiden. Daartoe worden er bij Gaydon in Warwickshire een Research & Engineering Centrum en een nieuwe assemblagefabriek gebouwd. Op de Los Angeles Motorshow in januari 2003 zal als volgende exponent van het nieuwe, actieve Aston Martin de lichtgewicht DB American Roadster 1 worden getoond. Dit is een speciaal voor de Amerikaanse markt ontwikkelde roadster met een door Zagato ontwikkelde lichtgewicht body, die bij een goede ontvangst net als de DB7 Zagato snel in (handgebouwde) productie kan gaan. Het is geen geheim dat Aston Martin ook nog een nieuwe kleinere Coupé in ontwikkeling heeft die over enkele jaren kan worden verwacht en dan een extra stimulans voor de verkoop zal betekenen.

En dan Aston Martin in ons land, vertegenwoordigd door twee officiële distributors: Kroymans Aston Martin bv in Hilversum en Cito Motors bv in Eindhoven. Beide bedrijven signaleren een ook in ons land groeiende belangstelling voor het merk en een dito stijgende verkoop. Het succes wordt onderstreept door de vraag naar de exclusieve Aston Martin DB7 Zagato: van de 99 wereldwijd beschikbare exemplaren komen er enkele naar ons land.