AutoRai

23-12-2002

Nissan op AutoRAI 2003

Emotie staat centraal bij Nissan. Die is vertaald in aantrekkelijk ontworpen autos. Ze sprankelen en stralen dynamiek uit. Dat is goed te zien op de AutoRAI 2003. Hier schittert de jongste generatie modellen in vol ornaat. Het zijn de Micra, de Almera en de Primera met hun spraakmakende en herkenbare design. Verder presenteert Nissan een reusachtige MPV: de 9-persoons Primastar en er zijn nieuwe motoren: een 1.9 dCi-dieselmotor voor de Primera en een 2,5-liter-benzinemotor voor de X-TRAIL.
Sinds 2001, de vorige AutoRAI, heeft zich bij Nissan een kleine aardverschuiving voltrokken. Twee jaar geleden was er niet meer dan een concept van de nieuwe Primera te zien. Inmiddels is het nieuwe model niet alleen op de markt, hij heeft ook nog eens gezelschap gekregen van een compleet nieuwe Micra en een vernieuwde Almera.

Nissan is dus op stoom. De energie die de afgelopen jaren in nieuwe ontworpen is gestoken, onder aanvoering van Excutive Vice-President Design Shiro Nakamura, levert in sneltreinvaart tastbare resultaten op. Niet alleen als het gaat om het uitbrengen van nieuwe modellen. Rode cijfers zijn inmiddels omgebogen in zwarte cijfers en met de verlichting van de schuldenlast ligt Nissan voor op het enkele jaren geleden uitgezette schema. De President van de Nissan Motor Company, Carlos Ghosn, gaf eerder dit jaar al aan dat het herstelplan een jaar voor ligt op schema. Het doel van het herstelplan is groei, winst en het wegwerken van schulden. Een complete verjonging van de modellijn staat in deze aanpak centraal, met als insteek dat Nissan zich met zijn producten kan meten met de beste autofabrikanten in de wereld.