Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

maandag 23 december 2002

Hond tussen draaideur gevangen

Tilburg Aan de Generaal Winkelmanstraat ontstond zondagmiddag tegen 15.30 uur wat tumult toen een vermeende pitbull zich vervelend gedroeg. De hond werd door omstanders gevangen door hem vast te zetten in een draaideur. Politiemensen constateerde korte tijd later dat het vermoedelijk om een stephard ging en dat vervelende gedrag voor al was omdat het nog een redelijke jonge hond was. Zij namen de hond mee en vandaag gaat het beest naar het asiel. De eigenaar kan hem via de politie binnenstad terug krijgen.

Parkeertoezicht tijdens koopzondag

Tilburg Gezien de enorme toestroom aan autos tijdens de koopzondag, werd gisteren in het centrum van Tilburg flink bekeurd voor foutparkeerders. In totaal vielen er 14 processen-verbaal voor het parkeren op taxistandplaatsen, parkeren op de stoep of buiten de vakken en parkeren op plaatsen bestemd voor laden en lossen.

Dronken man doet uithaal naar politie

Hilvarenbeek Politiemensen hebben vannacht om 01.30 uur een 24 jarige inwoner van Hilvarenbeek aangehouden omdat hij een politieman een klap wilde verkopen. De man werd kort daarvoor aangesproken omdat hij onvast, en daarmee gevaarlijk over het trottoir wandelde. De man was van de goede raad echter niet gediend. Hij sloeg eerst tegen de politie auto en haalde vervolgens uit naar een van de agenten. Die hielden de man aan.

Straatroof

Tilburg Een 41 jarige Tilburger werd vannacht om 04.00 uur van zijn portemonnee beroofd aan het Lijnsheike. De man fietste vanuit de Haydenlaan het Lijnsheike op toen plotseling een man tussen de geparkeerde autos de weg op kwam. Die sloeg zonder pardon het slachtoffer van zijn fiets en eiste geld. Hierop gaf het slachtoffer de inhoud van zijn portemonnee, zon 60 Euro, mee. Bij thuiskomst bemerkte het slachtoffer dat zijn lip gescheurd was. Hij moest de wond in het ziekenhuis laten hechten.