ABN AMRO



Amsterdam, 23 december 2002

ABN AMRO Participaties financiert management buy-out van Nienhuis Montessori BV

ABN AMRO Participaties heeft de overname van Nienhuis Montessori BV succesvol afgerond. Naast het meerderheidsbelang van ABN AMRO Participaties worden het management van Nienhuis Montessori en Paluel-Marmont Capital SA mede-eigenaar. Nienhuis Montessori verwacht met ABN AMRO Participaties de strategie, die gericht is op verdere geografische groei en expansie van het productassortiment, waarbij overnames tot de mogelijkheden behoren, verder uit te kunnen voeren.

Nienhuis Montessori, gevestigd in Zelhem, is wereldmarktleider op het gebied van de ontwikkeling, productie en distributie van hoogwaardige educatieve materialen die specifiek gericht zijn op het Montessori-onderwijs. Daarnaast ontwikkelt de onderneming een veelbelovende eigen lijn met educatieve leermiddelen. Nienhuis levert sinds 1929 Montessori-leermaterialen, die sinds jaar en dag worden toegepast in het Montessori-onderwijs. Inmiddels is Nienhuis uitgegroeid tot een onderneming met wereldwijd circa 150 medewerkers en vestigingen in de Verenigde Staten en Sri Lanka. In 1995 kwam Nienhuis in handen van het Franse bedrijf Edrasco SA.

De Ondernemingsraad van Nienhuis Montessori BV is in een vroeg stadium geïnformeerd over de plannen en stemt volledig in met de management buy-out; deze heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid.

Perscontacten:
Nienhuis Montessori BV, Dick Luijendijk, (0314) 627127 ABN AMRO, Persvoorlichting, (020) 6288900