Gemeente Wervershoof


Menu - Actueel-Nieuws
18/12/2002 - In memoriam burgemeester J.C. Molenaar.

Op vrijdag 6 december j.l. overleed in s Hertogenbosch oud-burgemeester J.C. Molenaar. Hij is 88 jaar geworden. Johannes Cornelis Molenaar werd op 26 augustus 1914 te Uitgeest geboren. Hij doorliep het gymnasium te Alkmaar en na eerst een andere functie te hebben bekleed werd hij in 1942 ambtenaar in zijn geboorteplaats Uitgeest. Na een overstap naar Zaandijk en een benoeming tot hoofd van de afdeling onderwijs van de gemeente Amsterdam volgde hij op 1 mei 1957 burgemeester N.J.H. Raat op als burgemeester van Wervershoof.

Tijdens zijn zevenjarig burgemeesterschap werden veel zaken tot stand gebracht.
De eerste woningbouwplannen werden in gang gezet zoals de woningbouw aan De Neuvel, Bisschop Grentplantsoen, Van Velzenstraat en Pastoor van Santestraat.
Ook was hij de geestelijk vader van het middelbaar onderwijs in Wervershoof. Er werd een ULO-school gebouwd (later de Augustinus-MAVO) en een huishoudschool (Immaculata). De lagere tuinbouwschool werd uitgebreid, terwijl ook enkele kleuterscholen (in Onderdijk en Wervershoof) tot stand kwamen. Tevens werd in die tijd het bejaardenhuis vernieuwd en vergroot en zijn de sportzalen van de Stichting Olympia gebouwd. Tenslotte is in die periode ook de Stichting De Zeehoek tot stand gekomen die tot taak had de recreatie te bevorderen.
Uit hoofde van zijn functie was de heer Molenaar tevens lid van de voorloper van het huidige S.O.W. dat toen nog Stichting Ontwikkeling West-Friesland heette. Hij was een groot voorstander van regionale samenwerking, vooral op het gebied van de recreatie.

Naast burgemeester was de heer Molenaar tevens voorzitter van de r.k. vereniging voor nazorg aan geestelijke gehandicapten, voorzitter van de provinciale bond het Wit-Gele Kruis en bestuurslid van het kraamcentrum te Hoorn.
Na zijn vertrek uit Wervershoof werd de heer Molenaar burgemeester van de gemeente Rosmalen. Deze functie heeft hij tot aan zijn pensionering vervuld. Hij was tevens lid van provinciale staten van Noord-Brabant. De gemeente Wervershoof denkt met respect en dankbaarheid terug aan Johannes Cornelis Molenaar. Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.