Politie Gelderland-Midden

Arnhem, getuigen gezocht van poging tot brandstichting Publicatiedatum: 23-12-2002

Brandweer en politie werden zondagochtend omstreeks zes uur gewaarschuwd voor gaslucht in een woning aan de Hommelseweg in Arnhem. Bij een onderzoek in de woning werd door de politie een binnendeur geforceerd. In een kamer troffen de agenten en brandweerlieden een brandende kaars aan en een geopende gaskraan van een gasfornuis. De kaars werd door de brandweer gedoofd en de gaskraan afgesloten, waarna de ruimte geventileerd werd zodat brand- en ontploffingsgevaar gevaar was geweken. Later bleek iemand, die tijdelijk in het pand verbleef, de politie te hebben gewaarschuwd vanuit een nabij gelegen telefooncel. Op grond van de aangetroffen situatie werd die persoon, een 27-jarige man uit Mook, door de politie aangehouden op verdenking van poging tot brandstichting. De politie is in dit verband op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over het voorval. Zij worden verzocht zich in verbinding te stellen met de politie op telefoon 0900-8844, maar men kan ook terecht aan het politiebureau aan de Beekstraat.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Rivierenland

---

Tolkamer, Dode man in Bijland, andere man nog vermi Publicatiedatum: 23-12-2002

TOLKAMER - Vannacht rond 00.00 uur is in de Bijland in Tolkamer het stoffelijk overschot gevonden van een 64-jarige man uit Hunxe, Duitland. De man was met een een 36-jarige man uit dezelfde plaats gaan vissen. De 36-jarige wordt nog vermist.

Gisteravond rond 23.00 uur kwam via familie van één van de vissers bij de politie een melding binnen dat de twee mannen waren gaan vissen en nog steeds niet terug waren. De familie was zelf naar de Bijland gegaan en troffen daar alleen de auto van de vissers op een parkeerplaats aan. Naast de politie van het district Rivierenland kwamen het KLPD en de brandweer ter plaatse voor een zoekactie. De 64-jarige Duitser werd rond 00.00 uur levenloos bij het strandje bij de Bijland aangetroffen. Ook de boot is gevonden. Deze bleek te zijn omgeslagen. Omstreeks 4.00 uur werd de zoekactie gestaakt wegens het ontbreken van voldoende licht. Vandaag zal het zoeken naar de andere man worden voortgezet.

De technische recherche verricht een onderzoek naar sporen. Vermoedelijk gaat het om een ongeluk, maar in dit stadium van het onderzoek kan een misdrijf nog niet worden uitgesloten.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
Politiedistrict Rivierenland
0316-368031