Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 23-12-2002
Persberichten van maandagmorgen 23 december 2002

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot vrijdagmorgen a.s. 08.00 uur.

Telefoon 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Verkeersongeval met letsel

Roden Zondagavond reed een 19-jarige man uit Roden met zijn auto over de Mensingheweg. In een bocht, waar het spiegelglad was, verloor hij de controle over zijn voertuig en botste tegen een verkeersbord waarna hij in een sloot tot stilstand kwam. De bestuurder werd met onbekend letsel overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen.

Fietsendief aangehouden

Meppel Zondagavond zag een oplettende getuige dat een man met een fiets uit de nooduitgang van de fietsenstalling bij het station kwam en de fiets in een auto plaatste. Zij waarschuwde de politie die op haar beurt de politie van de omliggende regios informeerde. Politie IJsselland hield daarop in Zwolle op de A 28 een 29-jarige man uit Arnhem aan die twee fietsen in zijn auto had. Onderzoek wees uit dat die beide fietsen weggenomen waren vanuit de fietsenstalling. Ook bleek de man nog kleingeld weggenomen te hebben. Diverse kasten in het kantoorgedeelte waren opengebroken. De man is ingesloten in een bureau in Drenthe en zal worden gehoord over de fietsendiefstal en de inbraak in het kantoor. De oplettende getuige krijgt van de politie een attentie.

Inbraak in winkel

Assen Vannacht werd ingebroken in een winkel aan de Ketellapperstraat. Er werd een raam verbroken waarna diverse kledingartikelen werden weggenomen. De eigenaar zal vandaag inventariseren wat precies is weggenomen.

Vernielers aangehouden

Assen Vannacht werden ruiten ingegooid bij een winkel aan de Oude Molenstraat en in de Singelpassage. Daarna werden aan de Ceresstraat drie personen aangehouden die voldeden aan het signalement dat een getuige gegeven had. Een 17-jarig meisje en een 30-jarige man uit Assen werden aangehouden alsmede een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Zij zijn voor verder onderzoek ingesloten, de ouders van het minderjarig meisje werden ingelicht hierover.

Man negeert aanwijzingen van politie

Emmer-Compascuum Gisteravond tijdens een brand in een schuur aan het Oosterdiep OZ heeft de politie een deel van de omgeving afgezet naar aanleiding van mogelijk asbestgevaar. Een tot nu toe onbekende man weigerde gehoor te geven aan de aanwijzingen van de politie, ook niet nadat hem gevorderd was zich uit het gebied te begeven. Daarop werd de man aangehouden en ingesloten