Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 23 december 2002
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523

Zuid-Twente:

Eenzijdig ongeval met letsel
02-103795
Enschede, Oldenzaalsestraat
Zondag 22 december omstreeks 17.00 uur
Een 27-jarige automobilist uit Losser reed richting Oldenzaal en verloor net buiten de bebouwde kom van Lonneker door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hij raakte eerst een boom aan de rechterzijde, botste vervolgens frontaal tegen een tweede boom en kwam aan de linkerzijde van de weg tot stilstand tegen een derde boom. De man liep letsel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij een nacht ter observatie moest blijven. Omdat het vermoeden bestaat dat hij tijdens het ongeval onder invloed van alcohol verkeerde, werd in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen.


Aanhouding winkeldief
02-103775
Enschede, Kalanderstraat
Zondag 22 december omstreeks 16.55 uur
Er kwam een melding binnen dat er een winkeldiefstal had plaatsgevonden. De dader had zijn oude schoenen in de winkel achtergelaten en was zonder te betalen met nieuwe schoenen weggewandeld. Op basis van het opgegeven signalement werd de verdachte voor het stadhuis aangetroffen. Hij was net bezig een paar schone sokken aan te trekken. Politieagenten hielden de verdachte, een 30-jarige man uit Enschede, aan. De man bleek de sokken bij een andere winkel in het centrum van Enschede te hebben gestolen. Ook had hij nog een paar andere artikelen in zijn bezit, die van diefstal afkomstig waren. De gestolen goederen werden inbeslaggenomen. De man werd met een dagvaarding heengezonden.


Auto gestolen en inmiddels aangetroffen
02-103683
Enschede, Parallelweg
Tussen zaterdag 21 december 18.30 uur en zondagmorgen 22 december
Een 24-jarige man uit Hengelo deed aangifte van diefstal van zijn auto, een donkerblauwe Volkswagen Golf. De auto werd tussen zaterdag 21 december en zondag 22 december vanaf een parkeerplaats op de Parallelweg in Enschede weggenomen.Zondagmorgen 22 december werd de auto op de Demmersweg in Hengelo aangetrofffen. De auto werd afgesleept en zal op sporen onderzocht worden.






Noordwest-Twente:


Jongen ernstig mishandeld
02-103717
Reutum, Kerkstraat
Zondag 22 december omstreeks 02.30 uur
Na een avondje stappen ontstond er buiten op straat om nog onbekende reden ruzie tussen een groep jongeren uit Almelo. Een 19-jarige jongen uit Almelo werd hierbij door meerdere personen in elkaar geslagen en geschopt. In eerste instantie leek het letsel mee te vallen. De jongen werd op de poli aan zijn gebroken neus behandeld en ging vervolgens naar huis. Zondagmorgen zakte hij echter in elkaar en werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleken onder meer zijn lever en mild beschadigd te zijn, waaraan hij direct geopereerd moest worden. De jongen heeft ernstig letsel; hij ligt op de intensive-care. De politie is bezig met een onderzoek.


Aanrijding met letsel
02-103743
Almelo, Ootmarsumsestraat
Zondag 22 december omstreeks 13.30 uur
Een 46-jarige automobilist uit Ruurlo stond stil op de Ootmarsumsestraat omdat hij moest wachten op een auto die keerde. Een 20-jarige automobilist uit Albergen naderde hem van achteren en zag geen kans meer op tijd te remmen. Hierdoor ontstond een aanrijding. Zowel de 46-jarige bestuurder als zijn 45-jarige vrouw, die bij hem in de auto zat, liepen een pijnlijke nek op en werden voor controle per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Zij konden na een kort bezoek weer naar huis.


Boete wegens rijden onder invloed
02-103584
Vriezenveen, Nieuwe Daarlerveenseweg
Zaterdag 21 december omstreeks 21.00 uur
Bij een controle bleek dat een 32-jarige automobilist uit Vroomshoop onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 0,61 promille. De man kreeg hiervoor een bekeuring van ¤ 190,-.


Invordering rijbewijs wegens rijden onder invloed
02-103850
Almelo, Rietstraat
Zondag 22 december omstreeks 23.40 uur
Surveillerende politieagenten zagen een 43-jarige man uit Almelo slingerend over de weg rijden. De man werd staande gehouden, waarna bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. De agenten hielden de verdachte aan. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,98 promille. Hierop werd het rijbewijs van de 43-jarige ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhouding in verband met diefstal fiets
02-103792
Nijverdal, Grotestraat
Zondag 22 december omstreeks 18.00 uur
Door een getuige werd gemeld dat iemand bezig was het slot van een fiets te forceren. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Russische Yekaterinburg. Naast zijn truck stond een fiets, waarvan het slot was vernield. De man gaf aan dat de fiets er al drie dagen had gestaan en dat hij deze mee naar huis wilde nemen. Hierop werd de verdachte aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man kreeg een bekeuring van ¤ 140,- en werd na betaling van dit bedrag heengezonden.


Geheime zender "Valencia" uit de lucht gehaald
02-103793
Vriezenveen, Petersburgstraat
Zondag 22 december omstreeks 18.00 uur
In een woning aan de Petersburgstraat werd op zolder een geheime zender aangetroffen. Achter de knoppen zat een 20-jarige man uit Vriezenveen. Hij zond uit onder de naam "Valencia" op de 3 meterband, 98.7 hz. De apparatuur werd inbeslaggenomen. Tegen de 20-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt.


Aanhouding na belediging politieagenten
02-103611
Rijssen, Parkstraat
Zaterdag 21 december omstreeks 23.55 uur
Politieagenten stonden een bromfietser te controleren toen er een fietser voorbijkwam en riep "Hebben jullie niets beter te doen stelletje klootzakken?". Toen de agenten hem vroegen te stoppen, ging hij er hard fietsend vandoor. Hij kon echter kort daarna door de agenten aangehouden worden. De man werd na verhoor op het politiebureau heengezonden. Tegen de hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Midden- en Noordoost-Twente:

Aanrijding met letsel
02-103845
Hengelo, kruising Deldenerstraat/Langestraat
Zondag 22 december omstreeks 23.00 uur
Een 37-jarige automobilist uit Barcelona reed op de Deldenerstraat en wilde bij de T-splitsing met de Langestraat keren. Hij reed daarom iets naar rechts en gaf richting aan naar links. Op het moment dat hij keerde, werd hij aan de linkerzijde ingehaald door een 17-jarige bromfietser uit Hengelo. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij een 16-jarig meisje uit Hengelo, die bij de 17-jarige achter op de bromfiets zat, met haar rechterknie de auto raakte. Zij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.


Proces-verbaal in verband met rijden onder invloed
02-103863
Hengelo, Marskant
Maandag 23 december omstreeks 02.20 uur
Bij een controle bleek een 32-jarige snorfietser uit Hengelo onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een resultaat van 1,82 promille. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De 32-jarige was dit jaar al eerder aangehouden voor het rijden onder invloed.