Politie Gelderland-Midden

Barneveld, chauffeur gewond bij koffie zetten
Publicatiedatum: 23-12-2002

Een 44-jarige Russische vrachtwagenchauffeur liep zondagavond ernstige brandwonden op bij het zetten van koffie. De man stond op een parkeerplaats aan de Harselaarsweg in Barneveld en kreeg een hoeveelheid kokend water over een arm. Daarbij liep hij flinke brandwonden op. Een toevallig passerende beveiligingsmedewerker trof de man aan terwijl hij bezig was zijn arm te koelen in een plas water. De beveiligingsmedewerker waarschuwde de politie en een ambulance. Het slachtoffer moest voor zijn verwondingen naar het ziekenhuis, maar kon later na behandeling huiswaarts.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk-Voorthuizen, binnenbrandjes
Publicatiedatum: 23-12-2002

Brandweer en politie zijn zondag actief geweest bij een tweetal binnenbrandjes in woningen in Nijkerk en Voorthuizen. Omstreeks zeven uur ontstond er een brandje in een woning aan de Harremaatweg in Voorthuizen toen omliggend hout bij een allesbrander in de woonkamer vlam vatte. Er bleek een kleine opening op de aansluiting van het rookkanaal van de schoorsteen te zitten, waardoor dusdanige hitte ontstond dat omliggend hout vlam vatte. De schade bleef beperkt tot de opbouw van de schouw en wat rookschade in de woonkamer. De bewoners bleven ongedeerd.
In een badkamer van een woning aan het Kompas in Nijkerk ontstond even na zeven uur een brandje nadat er kortsluiting was ontstaan in een wasdroger. Een buurman wist door kordaat optreden erger te voorkomen. Er ontstond lichte rookschade. De bewoners kwamen met de schrik vrij.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---