AutoRai

23-12-2002

MG Rover breidt modelprogramma in de breedte uit
Na een jaar van afwezigheid, in 2001, is MG Rover Nederland weer helemaal terug tijdens de AutoRAI 2003. Deze show staat voor MG Rover Nederland grotendeels in het teken van een verbreding van het modellenaanbod. Waar zowel MG als Rover de afgelopen twee jaren in hoog tempo een keur aan nieuwe modellen op de markt introduceerde, zal de MG Rover stand op de AutoRAI 2003 worden gekenmerkt door uitbreidingen van de bestaande modellenlijn met nieuwe uitvoeringen, motoren en uitrustingsniveaus.
Bovendien toont MG Rover het nieuwe en bijzonder spectaculaire vlaggenschip voor MG, de XPower SV en geeft de innovatieve Rover TCV (Tourer Concept Vehicle) een indruk van Rovers designvisie voor de toekomst. Diverse opvallende Nederlandse noviteiten zijn op de MG Rover stand (11.011) in de Holland-hal vertegenwoordigd in de vorm van de Rover 75 CDTi, de MG ZT 160, de MG ZT 135 CDTi en de sportieve MG ZS Le Mans.

Geheel nieuw voor Nederland en pas recent op internationaal niveau onthuld is de MG XPower SV. Deze extreme en spectaculaire sportwagen vormt dit jaar tijdens de AutoRAI 2003 één van de blikvangers op de MG Rover stand en betekent een première voor het Europese vasteland. De XPower SV, het toekomstige topmodel binnen de MG-range, is voorzien van een V8 krachtbron, met een vermogen dat oploopt tot maar liefst 465 pk. Desgewenst kan de XPower SV af-fabriek worden voorzien van diverse nitroglycerine injectiekits, waarbij een vermogen van 965 pk en een topsnelheid boven de 320 km/u haalbaar is.

Een tweede, en zeker niet de minste blikvanger op de MG Rover stand is de Rover TCV concept car, waarmee Rover haar designvisie voor de toekomst tot uiting brengt. Hoewel de Rover TCV bol staat van de innovaties, is hij toch ontworpen met concrete productiemogelijkheden in het achterhoofd.

Nieuw voor Nederland is de Rover 75 CDTi commonrail turbodiesel. Hiermee voegt MG Rover Nederland een tweede dieselkrachtbron toe aan de 75-range, met een vermogen van 131 pk en een koppel van 300 Newtonmeter bij slechts 1.900 toeren per minuut.

Ook de MG ZT & ZT-T hebben de beschikking gekregen over deze moderne turbo-diesel. Daarmee worden de ZT-uitvoeringen tijdens de AutoRAI 2003 op de MG Rover stand voor het eerst in een dieselvariant gepresenteerd (ZT & ZT-T 135 CDTi) en is het complete MG modellenaanbod, met uitzondering van de MG TF, nu leverbaar met dieselmotoren.

Een tweede noviteit onder de motorkap van de MG ZT & ZT-T, eveneens een primeur voor de Nederlandse markt, is het debuut van een 160 pk sterke viercilinder turbomotor. Tot nu toe werd de MG ZT-serie alleen geleverd met 180 en 190 pk sterke versies van de aluminium quad-cam 2.5 V6 motor, maar nu is dus ook de MG ZT 160 aan de productreeks toegevoegd.

De importeur uit Vianen presenteert bovendien de nieuwe MG ZS Le Mans, een speciale uitvoering van de MG ZS middenklasser die is uitgerust met een 120 pk sterke 1.8 liter benzinemotor of een 101 pk sterke turbodiesel. Deze special edition is ondermeer voorzien van een aantal sportieve extras en twee unieke kleurstellingen.

Vanzelfsprekend zijn ook de onlangs op Birmingham geïntroduceerde modeljaar-wijzigingen in de diverse modellen op de MG Rover stand terug te vinden. Voor bijna alle modellen betekent dat een uitbreiding in kleuren en uitrustingsmogelijkheden.

Bert Waterman, Algemeen Directeur van MG Rover Nederland: MG Rover heeft zich de afgelopen twee jaar volledig geconcentreerd op het herstructureren van de organisatie en het ontwikkelen van een aantrekkelijke modellenlijn. Zo zijn de producten van Rover danig onder handen genomen en werd voor het merk MG zelfs een compleet nieuwe productrange geïntroduceerd. Die nieuwe modellen zijn er inmiddels en nu wordt het tijd om ons in de breedte te oriënteren. Dat betekent de uitbreiding van het huidige aanbod met een aantal nieuwe uitvoeringen, de introductie van nieuwe turbo benzinemotoren & commonrail turbodiesels en een keur aan uitrustingsmogelijkheden. Daarmee geven wij onze klanten een ongekend brede keus aan mogelijkheden, waarin eenieder zijn of haar eigen wensen tot uiting kan brengen. Van stijlvol en gedistingeerd tot sportief en opvallend.

De grote hoeveelheid aan activiteiten binnen de MG Rover Group is zowel op nationaal als internationaal niveau niet onopgemerkt gebleven. Recent werd de waardering voor deze ontwikkelingen nogmaals onderkend door het ontvangen van de Autocar Award, van het gelijknamige en toonaangevende Britse automagazine, ondermeer in de categorie Outstanding Achievement.