AutoRai

23-12-2002

Kia op de AutoRAI 2003 Kia heeft zijn marktpositie op de Nederlandse markt in 2002 verder verstevigd. De Koreaanse autofabrikant zag de verkopen in een dalende markt met maar liefst 87 procent stijgen. Dat succes is mede te danken aan de populaire Sorento en Rio.
De groei is er bij Kia zeker nog niet uit. De verkoopcijfers zullen een enorme impuls krijgen door de komst van de nieuwe Rio en de extra motorvarianten voor de Sorento. Ook de Carens met common-rail dieselmotor zorgt voor een toenemende belangstelling van de zakelijke markt in Kia. Maar er is nog meer nieuws te melden. Op de AutoRai wordt de vernieuwde Kia Magentis gelanceerd. In 2004 volgt een stroom aan nieuwe modellen, met onder andere een nieuwe compacte Kia in het A-segment en een SUV onder de Sorento.

Kia op de AutoRAI
Kia introduceert op de komende AutoRAI maar liefst twee nieuwe modellen, de nieuwe Rio en Magentis. Met een buitengewoon sprankelend uiterlijk, een vernieuwd interieur en een serie nieuwe veiligheidsvoorzieningen staat de Rio op de drempel van een nieuwe periode van succes. Er is een vier- en een vijfdeursuitvoering leverbaar met keuze uit een 1.3- of 1.5-litermotor. De nieuwe Magentis staat voor meer prestaties, meer comfort en meer veiligheid. Daarmee vertolkt het Kia-vlaggenschip op uiterst treffende wijze de koers die het succesvolle merk vaart. Vanzelfsprekend biedt hij naast zijn hoge rijcomfort ook indrukwekkende betrouwbaarheid (drie jaar garantie zonder kilometerlimiet) en onvergelijkbaar veel value for money.

Nieuwe motoren voor Sorento
In de korte tijd dat de auto op de markt is, heeft de Sorento al een toppositie binnen het totaal aantal verkopen in dit segment. Met de komst van twee benzinemotoren een 2.4 16V en een 3.5 V6 en de grijskentekenversie zal het boegbeeld van Kia alleen maar succesvoller worden.

De KCV-II
Op de AutoRAI laat Kia de KCV-II aan het publiek zien. Deze vooruitstrevende conceptauto geeft aan welke richting het merk op wil op het gebied van vormgeving en technologie. De auto is ontwikkeld door het Europese designcentrum van Kia. De KCV-II is de ideale auto voor de sportieve automobilist. Het flexibele stoelensysteem en de pick-up-laadbak in combinatie met het off-roadchassis passen perfect bij een actieve levensstijl.