Gemeente Son en Breugel


Verkorte besluitenlijst gemeenteraad 18 december 23-12-2002
Tijdens de vergadering van de gemeenteraad op 18 december jl. werden o.a. de volgende onderwerpen besproken. Stukken over deze onderwerpen kunt u inzien op het gemeentehuis tijdens openingstijden.


· Nieuwe tarieven
De gemeenteraad heeft nieuwe tarieven vastgesteld voor diverse belastingen en heffingen voor volgend jaar. Elders op deze pagina gaan wij daar uitgebreider op in.


· Beleidsplan 2003 Sociale Zaken
Jaarlijks is de gemeenteraad verplicht een beleidsplan en een beleidsverslag over sociale zaken te maken. Hierin zijn verschillende onderdelen opgenomen zoals rechtmatigheid, cliëntenparticipatie (Clip), bevordering van de uitstroom, bijzondere bijstand en het gemeentelijk sociale fonds. De raad heeft de plannen goedgekeurd.


· Gewijzigde bouwverordening
Ook al heeft de raad vorig jaar een gewijzigde gemeentelijke bouwverordening vastgesteld is het nu noodzakelijk dat een nieuwe serie wijzigingen (achtste serie) van de Woningwet en het Bouwbesluit per 1 januari 2003 worden vastgesteld. Een groot gedeelte van de bouwverordening wordt na deze datum vervangen door rijksregelgeving waardoor landelijke uniformiteit ontstaat in de eisen voor het indienen van een bouwaanvrage. Meer informatie hierover kunt u downloaden van www.vrom.vl/woningwet .


· Faciliteiten raadsleden
De raad heeft de nieuwe regeling waarin verschillende facilitaire voorzieningen voor raads- en commissieleden zijn opgenomen, vastgesteld. De meeste faciliteiten zijn volgens de landelijke richtlijnen geregeld. Plaatselijk is geregeld dat raadsleden de mogelijkheid krijgen deel te nemen aan een pc-privéproject. Ter dekking van extra kosten die voor computer- en internetgebruik gemaakt worden, is een tegemoetkoming vastgesteld van 15,-- per maand per raadlid.


· Collegeprogramma 2002-2006
Het collegeprogramma voor de komende 4 jaar is door de gemeenteraad vastgesteld. Het volledige programma is te downloaden van onze site.


· Profielschets nieuwe burgemeester
Omdat de herindeling van onze gemeente van de baan is, wordt de burgemeesters vakature opengesteld. De gemeenteraad heeft in verband hiermee de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. Daarnaast is ook de verordening op de vertrouwenscommissie vastgesteld inclusief de samenstelling hiervan. De leden zijn de heren Bijlsma, Conijn, Meulenbroeks, Struik en Vortman.