Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave maandag 23 december 2002

* IN WONING 50 KILO VUURWERK AANGETROFFEN; MAN AANGEHOUDEN

Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield zondagmiddag omstreeks half zes, een 32-jarige bewoner van de Brederostraat aan. In de woning van de man, werd zo'n 50 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Politiemensen hielden eerder die middag omstreeks half drie op het Taandersplein een 14-jarige knaap uit Rotterdam aan. Hij had vuurwerk afgestoken. De jongen, die zo'n 58 strijkers op zak had, verklaarde het vuurwerk van een man gekocht te hebben. Naar aanleiding van het opgegeven signalement, kon de verdachte even later in zijn woning worden aangehouden. Het aangetroffen vuurwerk, diverse strijkers en siervuurwerk, werden in beslag genomen. Tegen de 32-jarige eigenaar werd proces-verbaal opgemaakt voor het in bezit hebben van illegaal vuurwerk, terwijl de 14-jarige jongen een Halt-verwijzing kreeg.


* AUTOMOBILIST ONDER INVLOED VAN ALCOHOL AANGEHOUDEN

Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield in de nacht van zondag op maandag omstreeks middernacht op de noordbaan van de rijksweg A20 een 35-jarige automobilist uit Vlaardingen aan. De man had een aanrijding veroorzaakt, waarbij de bijrijder van de Vlaardinger, een 34-jarige plaatsgenoot, gewond raakte. Hij werd, met nek- en rugklachten, door GGD vervoerd naar het Holyziekenhuis in Vlaardingen. De 35-jarige verdachte was de macht over het stuur verloren, waarna de auto ging slingeren om vervolgens op een andere rijstrook tot stilstand te komen. Een 33-jarige achteropkomende automobiliste uit Vlaardingen kon de auto niet meer ontwijken en reed er tegen aan. De 35-jarige Vlaardinger bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en zijn rijbewijs werd ingevorderd.


* JONGEN GEWOND DOOR VUURWERK
OUDENHOORN -Zondag omstreeks het middaguur raakte in de Julianastraat een 15-jarige gewond door vuurwerk. De jongen stopte samen met zijn broertje in een schuurtje achter de woning, kruit van enkele sterretjes in een koperen buisje. Toen de jongen het buisje dicht wilde timmeren, ontstond er vermoedelijk een vonkje waardoor het buisje ontplofte. De jongen liep oogletsel op, mist een vinger van zijn rechterhand en kreeg een brandwond op zijn buik. Hij werd door de GGD naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam vervoerd. Zijn broertje bleef ongedeerd.