Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 23-12-2002
1e persbericht van maandag 23 december 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Aanhouding verdachte inbraak
Een jongen van 17 uit Eindhoven is zondagmiddag rond 15.30 uur bij zijn woning in het stadsdeel Tongelre aangehouden. Hij wordt verdacht van het plegen van een inbraak op vrijdagavond rond 23.15 uur bij een winkel aan de Generaal Bothastraat. Diezelfde avond werd al een andere 17-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Beide verdachten zitten nog vast voor nader onderzoek.

Helmond: Diepvries weg bij inbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Medevoort is een diepvrieskist weggehaald. Dat gebeurde tussen zaterdagavond 22.00 uur en zondagmiddag 16.30 uur. De ruit van de achterdeur werd vernield.

Helmond: Dronken automobilist aangehouden
Een man van 19 uit Helmond is maandagochtend rond 4.00 uur aangehouden omdat hij dronken een auto bestuurde. Dat gebeurde op de Engelseweg. Uit een blaastest op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van ruim 0,70 te hebben. Hij kreeg een boete van 190 euro en een rijverbod van twee uur.

Heeze: Man opgepakt voor opzetten hennepkwekerij Een man van 41 uit Eindhoven is zondagmiddag rond 13.30 uur aangehouden omdat hij in een pand aan de Kapelstraat in Heeze een hennepkwekerij zou hebben opgezet. De politie was de kwekerij op het spoor gekomen na een tip, waarna het pand in de gaten werd gehouden. Zondagmiddag bracht de 41-jarige man een bezoek aan het pand. Na zijn vertrek werd hij gevolgd, en op de Hulst in Geldrop aangehouden. In het pand vond de politie een kwekerij met 1855 planten en kweekapparatuur. Alles is inbeslaggenomen en vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De Eindhovenaar zit nog vast voor nader onderzoek.

Heeze: Inbraak in winkel
Bij een inbraak in een winkel aan de Kapelstraat is een grote hoeveelheid sigaretten weggehaald. Dat gebeurde maandagochtend rond 3.00 uur. Een ruit van de schuifdeur is kapotgeslagen, waarna de sigaretten uit de winkel werden meegenomen.

Reusel: Man onder invloed achter stuur
Een man van 21 uit Tilburg is maandagochtend rond 1.15 uur op de Zeegstraat aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. Uit een ademanalyse op het bureau bleek hij een alcoholpromillage van ruim 0,65 te hebben. Hij kreeg een boete van 190 euro en een rijverbod van een uur.

Asten: Inbraak in woning
Tussen zondagochtend 10.00 uur en zondagavond 23.30 uur is ingebroken in een woning aan de Heistraat. Er werden een mobiele telefoon en enkele sieraden meegenomen. Het slot van de achterdeur van het huis is geforceerd.

Best: Woninginbraak
Bij een inbraak in een woning aan de Els zijn onder meer een laptop, cd-roms en een mobiele telefoon gestolen. Dat gebeurde zondag tussen 13.20 en 21.30 uur. Een raam aan de achterkant van het huis is opengebroken.

Reusel: Man aangehouden met drugs
Een man van 23 uit Middelbeers is zondagavond rond 21.15 uur aangehouden in een horecagelegenheid aan de Wilhelminalaan. Tijdens een fouillering werden bij de man twee cachets met cocaine gevonden. Hij is na verhoor op het bureau met een proces-verbaal heengezonden.

Mierlo: Jongen mishandeld door leeftijdsgenoten Een jongen van 14 uit Mierlo is zondagmiddag rond 16.20 uur mishandeld. Toen hij op de Kerkakkers fietste, werd hij door een jongen op een brommer gedwongen te stoppen. Vervolgens kwamen er ongeveer acht jongens om het slachtoffer heen staan, en kreeg hij van twee van hen klappen in zijn gezicht. Daarna gingen de jongens er vandoor. Het slachtoffer weet niet waarom hij is mishandeld.

Budel: Onder invloed
Bij een 59-jarige man uit Budel-Dorplein is zondagavond rond 23.00 uur een bloedproef afgenomen nadat hij met zijn auto in een sloot was beland. De man was op de Fabrieksstraat met zijn auto van de weg geraakt en in de sloot gereden. De politie constateerde drankgebruik. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Verkeersongeval met gewonden
Twee vrouwen (19 en 18 jaar oud) uit Nuenen zijn zondagmiddag rond 17.15 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de T-kruising Opwettenseweg/Cockeveld. De 19-jarige bestuurster van de auto schrok doordat een onbekend gebleven automobilist vanaf het Cockeveld rechtsaf sloeg, wat daar verboden is. Ze week naar rechts uit, kwam met haar auto tegen de trottoirband en daarna tegen een verkeersbord. Haar auto werd daardoor gelanceerd en kwam boven op de achterkant van een geparkeerde personenauto terecht. Die auto schoof door de klap door en raakte een andere geparkeerde auto. De 19-jarige vrouw is met rugletsel naar het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven gebracht. De andere vrouw, die als inzittende in de auto zat, had last van haar knieën en bekken.

Nuenen: Meisje gewond bij verkeersongeval
Een meisje van 17 uit Nuenen heeft zondagmiddag rond 14.30 uur haar been gebroken bij een verkeersongeval op de kruising Molvense Erven/Oude Kerk. Ze zat achterop de bromfiets bij een 16-jarige jongen uit Nuenen. Een 45-jarige automobilist uit Nuenen reed over de Molvense Erven en verleende op de kruising geen voorrang aan de van links komende bromfietser met duopassagiere.