Politie Gelderland-Midden

Velp, man aangehouden na bedreiging
Publicatiedatum: 23-12-2002

Een 54-jarige inwoner van Terschelling is zondagnacht in Velp door de politie aangehouden op verdenking van enkele bedreigingen aan het adres van zijn ex-vriendin en haar zoon. De man had eerder in de nacht de vrouw ook al lastig gevallen. Omstreeks half vijf 's nachts werden agenten andermaal naar de woning aan de Boogaardstraat geroepen. De Terschellinger bleek toen over de schutting te zijn geklommen en al schreeuwend en op de ramen bonzend diverse bedreiging te hebben geuit. De agenten troffen de man in de tuin van de woning aan waarna hij werd aangehouden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, automobilist aangehouden na veroorzaken ongeval Publicatiedatum: 23-12-2002

De politie heeft zondagnacht een 21-jarige automobilist uit Arnhem aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van een ongeval dat hij had veroorzaakt op de Batavierenweg in Arnhem. De Arnhemmer was omstreeks half een op de Batavierenweg nabij de kruising met de Burgemeester Matsersingel tegen een verkeerslicht gereden. Getuigen meldden het voorval bij de politie nadat ze de bestuurder na het ongeval hadden zien weglopen. De bestuurder werd even later thuis aangehouden. Hij bleek teveel gedronken te hebben. De ademanalyse wees een resultaat uit van 795 ug/l (ongeveer 1,82 promille). Het rijbewijs van de Arnhemmer werd ingevorderd. Hij kon later met een proces-verbaal huiswaarts.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rozendaal, alcoholcontrole
Publicatiedatum: 23-12-2002

Een alcoholcontrole op de Kerklaan ter hoogte van de Schelmseweg in Rozendaal door het verkeershandhavingsteam van de politie heeft zondag 5 overtreders opgeleverd. De politie controleerde tussen half vijf 's middags en elf uur 's avonds. Twee bestuurders raakten hun rijbewijs kwijt na een geconstateerd alcoholgebruik van 640 ug/l en 910 ug/l (1,47 en 2,09 promille). De overigen bliezen na ademanalyse resulaten van 235, 270 en 510 ug/l. In totaal 335 bestuurders werden aan een blaastest onderworpen. Het verkeershandhavingsteam zette zes agenten in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Dieren, jongen aangehouden voor bezit softdrugs Publicatiedatum: 23-12-2002

Knallend vuurwerk nabij het station in Dieren was zondagavond voor surveillerende agenten reden voor het instellen van een onderzoek onder een aantal jongeren. Daarbij werd bij een 16-jarige jongen uit Dieren een hoeveelheid softdrugs aangetroffen, waarop de jongen werd aangehouden. Omstreeks negen uur 's avonds hoorden de agenten luide knallen nabij het station in Dieren. De agenten stelden te voet een onderzoek in en troffen een groepje jongeren aan. Toen allen aan de kleding onderzocht werden op het bezit van vuurwerk werden de softdrugs bij de Dierenaar aangetroffen. De drugs werden in beslag genomen, de jongen werd na verhoor weer op vrije voeten gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, telefoons buitgemaakt straatroven
Publicatiedatum: 23-12-2002

Bij een tweetal straatroven in de Arnhemse binnenstad zijn zondag onder andere mobiele telefoons buitgemaakt. Een 29-jarige Arnhemmer werd omstreeks half zeven 's ochtends op de Nieuwe Oeverstraat bestolen van zijn mobiele telefoon en fiets. Het slachtoffer werd op straat aangesproken door een onbekende man die aanvankelijk vroeg om geld te wisselen. Toen hij vervolgens door de man werd weggeduwd rende het slachtoffer weg. Nadat het slachtoffer echter met zijn telefoon in de hand terugliep om zijn fiets op te halen kreeg hij een klap in zijn zij, waarbij zijn telefoon uit de handen werd gegrist. Omdat er vervolgens nog een busje stopte met daarin nog twee anderen vluchtte het slachtoffer weg, onder achterlating van zijn fiets. In de nacht van zaterdag op zondag werd op het Jansplein een 19-jarige man uit Arnhem van zijn geld en mobiele telefoon beroofd. De Arnhemmer werd omstreeks twee uur door twee onbekende staande gehouden. Een van hen pakte de Arnhemmer vast, terwijl de ander zijn kleding doorzocht. Daarbij werd geld een GSM afhandig gemaakt van het slachtoffer. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---