Bedrijfsfonds voor de Pers

CV Koers ontvangt subsidie van het Bedrijfsfonds

23-dec-02

Het Bedrijfsfonds voor de Pers heeft besloten een uitkering van ¤ 275.875,- beschikbaar te stellen aan Christen Vandaag B.V. om een marketingcampagne uit te voeren voor het blad CV Koers.

CV Koers bestaat sinds 1999 en is ontstaan uit een fusie van de opiniebladen Koers en Christen Vandaag. Het blad richt zich op evangelische christenen binnen traditionele kerken en heeft op dit moment een oplage van 7.000. Het blad verschijnt twaalf maal per jaar en is sinds 2001 verlieslijdend. Door middel van onder meer marketingcampagne hoopt het blad extra abonnees te werven en te groeien naar een oplage van ca. 13.000 abonnees om daarmee een duurzame rendabele exploitatie te halen. Van de totale projectkosten ad ¤ 551.750,- heeft het Bedrijfsfonds besloten maximaal de helft te financieren. De rest zal onder meer door de stichting EB Media, één van de aandeelhouders van Christen Vandaag B.V., ter beschikking worden gesteld. Met de uitvoering van deze maatregel verwacht de uitgever een dusdanige abonneegroei te realiseren, dat in 2004 een duurzame rendabele exploitatie is bereikt.

Het besluit van het fonds om de uitkering te verstrekken is gebaseerd op artikel 130 lid 4 van de Mediawet. Dit artikel biedt het fonds de mogelijkheid om financiële steun in de vorm van een uitkering te verlenen indien de continuïteit van de exploitatie in gevaar is, de verantwoordelijke uitgever een project indient dat uitzicht biedt op een rendabele exploitatie binnen een redelijke periode, de steunverlening niet afdoende op andere wijze kan worden verkregen èn het project niet op doeltreffende wijze kan worden uitgevoerd met behulp van kredietverlening en kredietfaciliteiten. Naar de mening van het Bedrijfsfondsbestuur is bij deze aanvraag aan die voorwaarden voldaan.