Vlaamse overheid

Bij het begin van het nieuwe jaar krijgen alle Vlaamse leerkrachten van het departement Onderwijs een persoonlijke 'lerarenkaart'. Daarmee kunnen ze zich voortaan in binnen- en buitenland als leerkracht legitimeren. Aan de kaart hangen talrijke voordelen vast. Zo kunnen de leerkrachten voortaan gratis of met grote korting binnen in talrijke musea, natuurcentra, instellingen enz. . Leerkrachten zijn immers belangrijke multiplicatoren in de samenleving en spelen een grote rol in het overbrengen van interesses en waarden.

De lerarenkaart komt er op uitdrukkelijke vraag van talrijke leerkrachten. De kaart is strikt persoonlijk en blijft telkens één jaar geldig. Ze wordt eind januari verspreid via het onderwijsblad Klasse. Daarin krijgen leerkrachten ook een maandelijkse update van nieuwe en/of tijdelijke initiatieven, tentoonstellingen enz. Het volledige aanbod zal te vinden zijn op een eigen website, waarop de leerkracht per vak, vakgebied of eindterm kan nagaan welke initiatieven voor zijn leerlingen hij met de kaart kan verkennen.

Nota voor de pers: op het einde van januari wordt de lerarenkaart officieel voorgesteld, samen met alle mogelijkheden die er voor de leraars aan verbonden zijn. U ontvangt voor deze officiële voorstelling een uitnodiging.

info : Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel. (0475) 98 33 73 -
(02) 553.99.23 - fax. (02) 553 99 19
e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be


---