Nederlandse Spoorwegen NS wil onder voorwaarde tariefverhoging uitstellen

Verhoging van juli 2003 pas in december 2003 indien Minister verhoging infraheffing uitstelt

NS is bereid onder voorwaarde de tariefverhoging van 1 juli 2003 pas met ingang van de nieuwe dienstregeling door te voeren. Per 14 december 2003 bedraagt de tariefverhoging dan 4,15%. Voorwaarde is dat de Minister van Verkeer en Waterstaat bereid is de voorgenomen verhogingen van de infraheffing een jaar door te schuiven. NS heeft dit vanmorgen aan de Minister voorgesteld.

NS vindt het uitstellen van de verhoging van de infraheffing rechtvaardig voor de treinreizigers, gelet op de grote overlast die zij dit jaar hebben ondervonden van grote storingen in de infrastructuur. Deze wordt in opdracht van de overheid beheerd door de taakorganisaties Railinfrabeheer, Railverkeersleiding en Railned. De Minister heeft onlangs nog bevestigd dat er een enorme achterstand is in het onderhoud aan de rails, wissels, seinen en bovenleiding.

Aad Veenman:" Het is buitengewoon frustrerend voor onze reizigers en medewerkers dat de omvangrijke storingen in de infrastructuur en de extreme herfststorm de verbeteringen in onze dienstverlening grotendeels teniet hebben gedaan. Wij hebben het afgelopen jaar immers op al onze hoofddoelstellingen verbeteringen gerealiseerd".

NB
Als overeengekomen met de consumentorganisaties leidt de vereenvoudiging van de tariefstructuur bij aanpassing van de tarieven ertoe dat de prijzen van sommige treinkaartjes minder of meer stijgen dan het genoemde percentage.

Bijgaand het volledige persbericht.
>

Met vriendelijke groet,

Michel Hueber
NS Persvoorlichting

q/NSW
Corporate Communicatie - Persvoorlichting
HGB IV 12k15
Postbus 2025
3500 HA Utrecht
T 030 - 235 33 68
F 030 - 234 14 16
M m.g.hueber@holding.ns.nl
I www.ns.nl