Korps: Friesland, plaats: Fryslân 23-12-2002
Politieberichten van 23/12 (07.00 t/m 13.00 uur)

Dokkum: afloop onderzoek brand
Het onderzoek naar de brand in een woning te Dokkum waarbij de bewoonster om het leven is gekomen heeft uitgewezen dat er geen sprake is geweest van brandstichting. Tijdens het onderzoek is er, naast het technische onderzoek, een buurt- en omgevingsonderzoek verricht. Ook zijn er personen gehoord die bekend zijn met het slachtoffer. Tevens zijn de melders en ontdekkers van de brand gehoord. Uit het onderzoek is gebleken dat de oorzaak van de brand vermoedelijk gezocht moet worden in een technisch mankement. Een exacte oorzaak is niet vast te stellen doordat de brand het woonhuis en inboedel totaal heeft vernield.
De politie is zeer tevreden over de ondervonden medewerking van de betrokkenen en dankt hen daar voor.

Leeuwarden: inbraak restaurant
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een restaurant aan de Sint Jacobsstraat. Men kwam binnen via een raam op de eerste verdieping. Vanuit een kast werd de kassalade weggenomen. De inhoud van de kassalade is niet bekend. De 48-jarige eigenaar uit Goutum deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak winkel
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een winkel aan de Tijnjedijk. Men kwam binnen door aan de achterzijde de bevroren sloot over te steken. Daarna werd een ruit ingeslagen. Uit het bedrijf werden diverse tuinmaterialen meegenomen. De 59-jarige bedrijfsleider uit Leeuwarden deed namens het bedrijf aangifte.

Appelscha: brandje
Maandagochtend omstreeks 04.00 uur werd de 61-jarige bewoner van een pand aan de Vaart Zuidzijde wakker van een scherpe brandlucht. In het winkelgedeelte van het pand bleek een begin van brand. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. De brand was ontstaan in de buurt van een stopcontact. Er was behoorlijke roet- en rookschade.

Bureau Communicatie: 058 880 8272