AutoRai

23-12-2002

Nieuwe Berlingo staat centraal bij de Citroën-dealer

De geheel vernieuwde Citroën Berlingo staat in de showroom van alle 162 Citroëndealers. De auto die in 1996 de basis vormde voor een geheel nieuw autosegment is al jaren succesvol. Het werd echter tijd voor een nieuwe Berlingo die weer helemaal bij de tijd is. De nieuwe Berlingo is veiliger, comfortabeler, maar vooral mooier en voldoet daarmee weer helemaal aan de eisen van deze tijd. Citroën Nederland verwacht volgend jaar 1400 Berlingos in personenuitvoering te verkopen.

De veiligheid van de Berlingo is aanzienlijk verbeterd. Hij vertoont een uitstekend weggedrag en beschikt over een breed scala aan voorzieningen die de veiligheid verder verhogen. De standaard stuurbekrachtiging is variabel en alle Berlingo's hebben vóór grote, geventileerde schijfremmen. De nieuwe Berlingo heeft bovendien veel extra's die de actieve veiligheid verhogen. Op alle uitvoeringen is ABS met elektronische rem-krachtverdeling (EBD) leverbaar. Ze kunnen bovendien uitgerust worden met zij-airbags.

De nieuwe Berlingo staat nog maar net bij de Citroëndealer, maar slaat nu al helemaal aan. Reacties van bezoekers zijn louter positief. Volwassen, stoer, robuust, sjiek, compleet en mooi interieur zijn veelgehoorde reacties. De Citroëndealer heeft het er maar druk mee. De auto in zijn nieuwe gedaante is een volwaardige personenauto, en kan qua niveau, uitrusting en comfort makkelijk concurreren met de meeste mpvs. En natuurlijk heeft hij een aantrekkelijk prijskaartje. De Citroën Berlingo is er namelijk al vanaf 13.800,-.