Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-12-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.20 uur) Maandag 23 december 2002

Maastricht, verkeersongeval veroorzaakt onder invloed.

Een 58 jarige automobilist uit Maastricht heeft zondagavond 22 december 2002 op het verkeersplein gelegen in de Terblijterweg te Maastricht een verkeersongeval veroorzaakt met een stadbus. De automobilist reed omstreeks 22.00 uur het verkeersplein gelegen in de Terblijterweg op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een op het verkeersplein rijdende stadsbus waarna een aanrijding ontstond met lichte materiele schade.
De ter plaatse ontboden politie stelde vast dat de veroorzaker van het verkeersongeval alcohol gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag gaf een alcoholpromillage aan van 1.7 promille. Tegen de inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zij rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Eijsden, aanrijding veroorzaakt onder invloed.
Een 20 jarige automobilist uit Eijsden heeft maandagmorgen 23 december 2002 op de kruising van de Prins Hendrikstraat en de Mgr. Nolensstraat te Eijsden een verkeersongeval veroorzaakt waarbij hij met zijn auto tegen een muur reed. De drie inzittenden moesten allen door ambulances worden overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht. Vanaf de Mgr. Nolensstraat reed de automobilist omstreeks 02.25 uur met hoge snelheid de kruising met de Prins Hendrikstraat te Eijsden op. Daarbij verloor hij de macht over het stuur en reed daar tegen een muur van een omheining van een woning. De drie inzittenden raakte allen (licht) gewond. Zij werden met ambulances overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht. Alleen de 20 jarige bestuurder werd opgenomen. Hij liep een ernstige hoofdverwonding op. De twee andere inzittenden konden na behandeling huiswaarts. Een politiearts heeft van de bestuurder en bloedproef afgenomen. Het bloedmonster zal voor het vaststellen van het alcoholpromillage naar het Nederlands Forensisch Instituut worden gezonden. De auto die zwaar beschadigd werd is door een bergingsbedrijf weggesleept. De politie maakt wegens het rijden onder invloed proces-verbaal op tegen de inwoner van Eijsden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Maastricht, diefstal uit bedrijf.
In de nacht van zondag op maandag heeft in een bedrijf gevestigd aan de Mockstraat te Maastricht een diefstal plaatsgevonden. Een computer werd ontvreemd.
Omstreeks 02.30 uur trad het alarm van de inbraakbeveiliging van het bedrijf inwerking. Samen met een personeelslid controleerde de politie daarop het bedrijfspand. Er werden geen verbrekingen vastgesteld. Binnen bleek toch een diefstal plaatsgevonden te hebben. Een computerconfiguratie bleek te zijn ontvreemd. Een politiehond snuffelde het gehele bedrijf nog af op zoek naar een mogelijke inbreker, maar deze werd niet aangetroffen.
Een buurtbewoner trof dezelfde nacht verstopt of weggegooid onder een geparkeerde personenauto op de Secr. Wijnandstraat te Maastricht de ontvreemde computer aan. Deze is inmiddels teruggegeven aan het personeel van het bedrijf.