Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-12-2002
Persberichten district Heerlen (HP 13.20 uur) Maandag 23 december 2002

Heerlen, frituurpan vat vlam, hennepkwekerij ontdekt.

Zondagavond 22 december 2002 heeft in een woning aan de Unescostraat te Heerlen een keukenbrand gewoed. Bij een controle van de woning werd een hennepkwekerij van 400 planten ontdekt.
Omstreeks 23.55 uur werd de brandweer en de politie naar de Unescostraat te Heerlen ontboden in verband met een keukenbrand. Bij onderzoek bleek dat de bewoner een frituurpan op het vuur had gezet maar elders in de woning in slaap was gevallen. Door oververhitting van het vet sloeg de vlam in de pan. De fiks brandende pan werd snel gedoofd. De keuken liep zware brand- roet- en rookschade op. De rest van de woning had zich gevuld met een dikke rook. Bij een controle van de brandweer werd op de derde etage een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner werd daarop door de politie aangehouden. De hennepkwekerij bestond uit 400 planten en was verdeeld over drie kamers. Verder trof de politie ook de bijbehorende assimilatielampen aan en verder alle benodigdheden voor de kweek van hennep. Tegen de bewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Heerlen, bedrijfsinbraken.
In het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaats gevonden in een kapsalon gevestigd aan de Anjelierstraat te Heerlen. De toegang tot de kapsalon werd verkregen na het forceren van een achterdeur. De kapsalon bleek geheel doorzocht te zijn waarbij wisselgeld uit de kassa werd weggenomen. Verder werden o.a. scharen, föhnen, tondeuses, een televisie en diverse verzorgingsartikelen meegenomen. De eigenaar van de kapsalon zal eerst een inventarisatie maken van wat er allemaal werd ontvreemd. Vandaag zal hij van de inbraak aangifte doen.

Ook werd ingebroken in een bedrijf aan de Beitel te Heerlen. Zondagavond rond 22.30 uur trad het inbraakalarm van het bedrijf inwerking waarna de inbraak werd ontdekt door een beveiligingsmedewerker. De toegang tot het bedrijf bleek verkregen te zijn door een raam in te slaan. Uit het bedrijf werden drie beeldschermen ontvreemd. Vermoedelijk werden de inbrekers gestoord tijdens hun werkzaamheden. Zij lieten een haakse slijper achter, gebruikt bij het losflexen van de beeldschermen die met een stalenkabel bevestigd zaten. Namens het bedrijf is van de diefstal aangifte gedaan.

Heerlen, op de vuist in café.
De politie heeft maandagmorgen 23 december 2002 een 55 jarige inwoner van Heerlen aangehouden die in een café aan het Pancratiusplein te Heerlen een 32 jarige plaatsgenoot mishandelde. Op weg naar het toilet vond er op de trap omlaag tussen het tweetal een onenigheid plaats waarbij het slachtoffer met een glas op het hoofd werd geslagen. Het slachtoffer liep daarbij een fiks bloedende wond op zijn voorhoofd op. De ter plaatse ontboden politie heeft de geweldpleger aangehouden. Hij werd voor verder onderzoek aan het politiebureau ingesloten. Het slachtoffer diende in het ziekenhuis behandeld te worden. Twee snijwonden dienden daar gehecht te worden. Daarna kon het slachtoffer aangifte van de mishandeling doen. De politie stelt een verder onderzoek in.