Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-12-2002
Persberichten district Sittard (HP 13.20 uur) Maandag 23 december 2002

Sittard, inbraak in theater.

In het voorbije weekeinde heeft een inbraak plaatsgevonden in een theater gevestigd aan de Engelenkampstraat te Sittard. De toegang tot het bedrijf werd verkregen nadat eerst de draad van een omrastering aan de achterzijde werd doorgeknipt. Van het bedrijf werd een ruitje ingetikt en binnen werd een deur met fors geweld ingetrapt. Weggenomen werden een mengpaneel en twee cd-spelers. Namens het theater is van de inbraak bij de politie aagifte gedaan.

Geleen, rijden onder invloed.
De politie heeft zondagmiddag 22 december 2002 tegen een 38 jarige automobilist uit Geleen proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed.
De politie ging tot controle van de automobilist over nadat deze zondagmiddag kort voor 17.00 uur over de Spoorstraat in Geleen reed zonder dat de verlichting van zijn auto was ontstoken. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek dat deze behoorlijk naar het gebruik van alcohol rook. Ook de alcoholblaastest gaf aan dat er alcohol in het spel was. De automobilist werd meegenomen naar het politiebureau waar deze zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van de analyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1.8 en
1.9 promille. Tegen de inwoner van Geleen werd proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto werd in beslag genomen mede omdat deze niet meer Algemeen Periodiek gekeurd was.

Geleen, dronkeman pleegt vernieling.
Een 29 jarige inwoner van Geleen is maandagmorgen 23 december 2002 kort na middernacht op de Annastraat te Geleen aangehouden nadat hij een deuk in een geparkeerde auto schopte.
Getuigen zagen de dronkeman op de Annastraat te Geleen tegen een geparkeerde auto trappen waardoor aan de auto schade ontstond. De ter plaatse ontboden politie trof de vernieler ter plaatse nog aan. Deze had meer dan genoeg aan Bacchus geofferd en lag op de grond, niet bij macht om nog op zijn benen te staan. De politie nam hem mee naar het politiebureau waar hij ter ontnuchtering werd ingesloten. De eigenaar van de auto, een 35 jarige inwoner van Obbicht, heeft van de vernieling bij de politie aangifte gedaan. De politie maakt tegen de inwoner van Geleen proces-verbaal op wegens vernieling en openbare dronkenschap.

Sittard, caféinbraak.
In de nacht van zondag op maandag heeft in een café gevestigd aan de Heistraat te Sittard een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot het café werd verkregen door de deur met een auto in te rammen. De politie werd omstreeks 05.15 uur ter plaatse ontboden nadat buurtbewoners, wakker geworden van harde klappen, de inbraak in het café ontdekten. Vermoedelijk drie manen waren betrokken bij de caféinbraak. Met een personenauto werd de toegangsdeur van het café geramd waardoor de toegang tot de bedrijfsruimte werd verkregen. In het café werden twee gokkasten opengebroken, het daarin aanwezige geld daaruit ontvreemd en werd een spaarkas weggenomen. De inhoud van de gokkasten bedroeg naar schatting enkele honderden euros. De inhoud van de spaarkas is geheel onbekend. Na de inbraak hebben de inbrekers zich met een tweede auto ertussenuit gemaakt. De uitbater zal van de inbraak bij de politie aangifte doen.