Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 23-12-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 13.20 uur) Maandag 23 december 2002

Landgraaf, rijden onder invloed.

Een 19 jarige automobilist uit Landgraaf is maandagmorgen 23 december 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Getuigen meldden de politie maandagmorgen omstreeks 03.30 dat een auto op de Pasweg te Landgraaf in de struiken was gereden. Daarna was de auto met veel moeite verder gereden met gedoofde lichten. Het kenteken werd echter genoteerd en aan de politie ter beschikking gesteld. Na het aantreffen van de betreffende auto werd in een woning te Landgraaf de bestuurder door de politie aangetroffen en vervolgens ook aangehouden. Hij bleek alcohol gedronken te hebben. Aan het politiebureau werd het alcoholgebruik bevestigd. De ademanalyse gaf een uitslag tussen 1.2 en 1.3 promille. Aan het politiebureau werd tegen de inwoner van Landgraaf proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 6 uur.

Landgraaf, gewond bij verkeersongeval.
Een 27 jarige inzittende van een personenauto is zondagmiddag 22 december 2002 licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Streeperstraat-Pasweg-Op de Heugden-Heerlenseweg te Landgraaf.
Het verkeersongeval kon ontstaan omdat een 27 jarige automobilist uit Kerkrade vanaf de Pasweg het verkeerde voorsorteervak volgde en bij groen licht voor dit voorsorteervak de kruising opreed, echter een andere richting uitreed dan waarvoor het groen licht bedoeld was. Op de kruising volgde een aanrijding met een personenauto welke bestuurd werd door een 32 jarige inwoner van Landgraaf. Een 27 jarige vrouwelijke inzittende van deze auto liep door de klap van de aanrijding nekletsel op en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zij kon na behandeling huiswaarts. Beide betrokken personenautos liepen zware schade op en dienden door een bergingsbedrijf te worden weg getakeld. De politie maakt van het verkeersongeval proces-verbaal op.