Ingezonden persbericht


Actie Zon op School zeer succesvol

De actie zon op school is zeer enthousiast ontvangen door zowel gemeenten als scholen: maar liefst 22 van de 33 gemeenten in de provincie Utrecht hebben een school voorgedragen! In deze actie biedt energiebedrijf REMU 10 basisscholen in de provincie Utrecht gratis zonnepanelen aan. Het projectbureau Energie in Uitvoering heeft, samen met energiebedrijf REMU, de 10 basisscholen geselecteerd. De scholen blonken uit in duurzaamheid en creativiteit van de aanmelding. Begin 2003 zorgt REMU voor de gratis zonnepanelen, de installatie, het bijbehorende lesmateriaal en een technokit.

De winnende scholen zijn:

De Zuiderkroon in Nieuwegein

De Driehoek in Wijk bij Duurstede

De Tandem in Ijselstein

De Langenoord in Amersfoort

De Hoge Raven in Utrecht

Goejanverwelle in Oudewater

De Boogerd in Houten

De Regenboog in Amerongen

Instituut Coolsma in Driebergen-Rijsenburg

Pieter Mondriaan school in Abcoude

Gezien het grote enthousiasme van zowel scholen als gemeenten, bezien projectbureau Energie in Uitvoering en REMU of deze actie een vervolg kan krijgen. U wordt op de hoogte gehouden via www.energieinuitvoering.nl.

Het provinciale Projectbureau Energie in Uitvoering is in het leven geroepen om gemeenten binnen de provincie Utrecht te ondersteunen bij het uitvoeren van duurzame energieprojecten en energiebesparingprojecten.

Met de oprichting van het Projectbureau Energie in Uitvoering geeft de provincie Utrecht uitvoering aan de energienota, die vorig jaar werd vastgesteld. Daarin stelt ze zich ten doel de uitstoot van CO2 in het jaar 2010 met 700.000 ton per jaar te verminderen en meer duurzame energie op te wekken. Het beleid is afgeleid van de afspraken die in 1997 tijdens de VN-klimaatconferentie in Kyoto zijn gemaakt over de terugdringing van de uitstoot van broeikasgassen.

Als duurzaam ondernemer wil REMU haar klanten en hun kinderen vertrouwd maken met ecologische principes. Deze actie is onderdeel van het project School-Zon-Zoo van REMU. Naast dit zonnepanelenproject heeft REMU samenwerking gezocht met het Dierenpark Amersfoort. Dit park staat bekend om zijn uitgebreide fokprogramma om bedreigde diersoorten te behouden.

Meer informatie: www.energieinuitvoering.nl of bij Paul van Ruiten, telefoon 033-468 3260, e-mail: paul.vanruiten@energieinuitvoering.nl