Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe VVV-directeur

De Raad van Toezicht van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme heeft de heer Walter R. van Hulstijn (57) als directeur aangesteld. Hij treedt 1 maart a.s. in dienst van het ABT. Hiermee is de door vertrek van de heer Swaan vacant gekomen positie ingevuld.

De heer van Hulstijn zal naast de directievoering van het ABT ook leiding geven aan de VVV's van Doetinchem, Zutphen en Winterswijk.

Tevens zal de heer Van Hulstijn een belangrijke rol hebben in het proces dat moet leiden tot het opgaan van alle 17 in de Achterhoek gevestigde VVV's in één nieuwe VVV-organisatie: de VVV Achterhoek. Naar verwachting zal dit proces eind 2003 in een eindfase verkeren. Dan staat er een krachtige professioneel geleide organisatie van VVV's in de Achterhoek.

Doel van de bundeling van krachten binnen een nieuwe organisatie is kwaliteitsverbetering op het gebied van toeristische informatie, bemiddeling en marketing.

De Regio-VVV zal nauw samenwerken met Gemeenten en het toeristisch bedrijfsleven.

De heer Van Hulstijn is tevens de beoogd directeur van de VVV Achterhoek.

Thans is de heer Van Hulstijn nog secretaris-directeur van het Sociaal- Economisch Overleg voor de Achterhoek (SEO). In die functie heeft hij zich vooral ingezet voor de ontwikkeling van de regionale economie daaronder ook begrepen recreatie en toerisme.

Als bestuurder van de VVV Doetinchem is hij reeds meerdere jaren met de wereld van de VVV bekend.