Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Breda

maandag, 23 december 2002

Uitslaande brand in woning, vermoedelijk brandstichting

BREDA: Vanmorgen omstreeks 06.30 uur werd een uitslaande brand gemeld in een woning aan de Concordiastraat. Ter plaatse bleek dat een tussenwoning met drie verdiepingen in brand stond. Er raakte niemand gewond. De brand laaide omstreeks 10.05 uur opnieuw op. De politie houdt rekening met brandstichting. Omwonenden hebben drie tot vier personen vlak voor het uitbreken van de brand achter de woning gezien.

De brandweer kwam ter plaatse met een hoogwerker en twee tankauto-spuitwagens. Politieagenten en brandweerlieden hebben de buren aan beide kanten van het brandende pand wakker gemaakt en uit hun woning gehaald. In het brandende pand was niemand aanwezig. De brandweer gaf omstreeks 07.20 uur het sein brand meester. Omstreeks 10.05 uur bleek dat de brand opnieuw opgelaaid was. De brandweer is opnieuw ter plaatse gekomen met hetzelfde materieel. Het pand is volledig uitgebrand. Volgens de eigenaar van het pand verbleef op de zolderetage één bewoner en werd de tweede verdieping door drie personen bewoond. De eerste verdieping was niet in gebruik.

De politie houdt rekening met brandstichting. Omwonenden hebben achter de brandende woning kort voor het uitbreken van de brand drie tot vier personen gezien en het breken van glas gehoord. Nadat de brand was uitgebroken hebben getuigen een auto zien wegrijden, die in de Concordiastraat stond. Op dit moment is echter niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Medewerkers van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant zullen vandaag of morgen een sporenonderzoek instellen. Medewerkers van Salvage zijn ter plaatse gekomen om de noodzakelijke maatregelen te nemen in overleg met de eigenaar, politie, het elektriciteitsbedrijf Essent en bouw- en woning toezicht van de gemeente. De Concordiastraat werd door de politie i.v.m. de brandbestrijding gedeeltelijk afgesloten.

Poging overval

BREDA: Gisteravond kwam omstreeks 23.30 uur een gewapende man met een donkere sjaal voor zijn gezicht de foyer /barruimte van een bioscoopcomplex aan het van Coothplein binnen. De man droeg in zijn rechterhand een vuurwapen. Hij eiste geld van de vier aanwezige personeelsleden en droeg hen op om op de grond te gaan liggen. Nadat één van de medewerkers hem duidelijk had gemaakt dat er geen contant geld aanwezig was, is de man vertrokken. Het zou gaan om een man van circa 20 jaar oud, circa 1.80 meter.

Motoren gestolen uit berging

BREDA: Op zaterdag 21 december rond 10.40 uur ontdekte de bewoner van een woning aan de Brandenbeemd te Breda dat twee motoren uit zijn berging waren weggenomen. Door te wrikken aan de garagedeur werd de berging bereikt. In de berging stonden 2 Honda CB 650 motoren. Dezelfde ochtend rond 11.00 uur werd 1 van de twee motoren terug gevonden in de sloot in de nabijheid. De vermiste motorfiets heeft het kenteken MS-81-LD.

Inbraken in woningen

BREDA: Op zaterdagavond rond 23.00 uur werd ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Noortbergmoeren te Breda. Via de achterdeur is men de woning binnen gekomen. De benedenverdieping werd doorzocht. Een DVD-speler werd weggenomen.

BREDA: Op zaterdagavond rond 22.00 uur werd ontdekt dat in een woning aan de Venuslaan te Breda was ingebroken. Men heeft geprobeerd om de achterdeur open te breken hetgeen niet is gelukt. Via een bovenlicht is men toch de woning binnen gekomen. Uit de woning werden een TV, DVD-speler, bozen en een computer weggenomen.

Rijden onder invloed

BREDA: Een 30-jarige Bredanaar is gistermiddag met zijn auto omstreeks 13.25 uur op de Westerhagelaan in de bocht tegen een lantaarnpaal gereden. De GGD kwam ter plaatse omdat de betrokkene enkele snijwonden in het gezicht had. Tevens klaagde hij over pijn aan zijn pols. Hij werd door een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De politie vermoedt dat de bestuurder onder invloed van alcohol was. Een politiearts heeft bloed afgenomen.

Inbraak in een bedrijf

BREDA: in een pand aan de Paardeweide is vannacht omstreeks 02.45 uur ingebroken. Aan de voorzijde waren twee ramen geforceerd. Uit het pand zijn een computer en een beeldscherm gestolen.

Bron: Willem van Hooijdonk