Politie Zaanstreek-waterland

16:40 22-DEC-02
LOC: PURMEREND, BURG D KOOIMANWEG

Winkeldievegge aangehouden
Een 45-jarige vrouw uit Alkmaar werd in een warenhuis aangehouden met een tas vol gestolen goederen. De vrouw had een speciaal geprepareerde tas bij zich om het winkelalarm te omzeilen. Zij had goederen met een totale waarde van ruim ¤ 100 niet betaald. De vrouw werd overgedragen aan de politie. Na een verhoor werd de verdachte, voorzien van een proces-verbaal, weer vrijgelaten.


**
23:18 22-DEC-02
LOC: MONNICKENDAM, NOORDEINDE

Schoorsteenbrand
De bewoners van een woning roken een brandlucht, toen zij net naar bed waren gegaan. De gewaarschuwde brandweer ontdekte brand in het schoorsteenkanaal van de open haard. Een deel van het weggewerkte kanaal moest door de brandweer worden opengebroken om het vuur te blussen. De bewoners bleven ongedeerd.


**
23:18 22-DEC-02
LOC: PURMEREND, BRIKHOF

Bewoner betrapt inbreker
Toen de bewoner van een woning thuiskwam ontdekte hij, dat de tuindeur van zijn woning openstond. Vervolgens hoorde hij geluiden in de woning en zag dat de zojuist door hem gesloten voordeur weer openstond. Ook hoorde hij iemand wegrennen, maar heeft niet meer kunnen zien wie dat was. Men was de woning binnengedrongen door via het dak van een schuur een raam op de eerste verdieping te forceren. De hele woning werd doorzocht. Er worden twee laptops, portofoons, een scanner en geld vermist.


**

01:31 23-DEC-02
LOC: PURMEREND, VERZETSLAAN

Jeugdige automobilist 'ontworteld' lantaarnpaal
Een 16-jarige jongen uit Purmerend was zonder toestemming een stukje gaan rijden in de auto van zijn moeder. Die rit eindigde tegen een lantaarnpaal, die daardoor tegen de vlakte ging. De jonge bestuurder ging er vandoor, maar werd later in zijn woning aangehouden. Moeder was niet blij met de actie van haar zoon, want haar auto werd zwaar beschadigd.


**

01:39 23-DEC-02
LOC: KOOG AAN DE ZAAN, RAADHUISSTRAAT

Printer en flatscreen gestolen
In de afgelopen nacht werd uit een kapsalon een printer en een flatscreen gestolen. Men was de salon binnengekomen door een klinker door de ruit van de toegangsdeur te gooien.


**


01:46 23-DEC-02
LOC: ZAANDAM, OOST-DORSCH

Drie mannen aangehouden voor diefstal uit auto's
Een 20-jarige en een 21-jarige man, beiden uit Amsterdam en een 17-jarige jongen uit Hoofddorp werden aangehouden, omdat zij in tenminste vier auto's hadden ingebroken. Een oplettende getuige zag één van de inbraken gebeuren en waarschuwde de politie. Die was snel ter plaatse en kon de jongens op de Sluispolderweg aanhouden. In de nabije omgeving vonden de agenten een autoradio met frontje, afkomstig uit één van de opengebroken auto's. Ook de auto waarmee de verdachten waren gekomen werd aangetroffen en daarin werden nog meer van diefstal afkomstige autoradio's en andere accessoires gevonden. De mannen werden naar het bureau gebracht en ingesloten.


**

02:45 23-DEC-02
LOC: WORMERVEER, NOORDDIJK, ESDOORNLAAN EN PAUL KRUGERSTRAAT

Vrachtwagen, bestelwagen en container in de brand
Vermoedelijk door brandstichting zijn in de afgelopen nacht een trekker, een bestelauto en een container in brand geraakt. De meldingen kwamen na elkaar binnen bij de politie en begonnen met een brandende container op de Esdoornlaan. Daarna werd gemeld, dat er op de Paul Krugerstraat een bestelauto in de brand stond. De voorzijde brandde geheel uit. Vlak daarna kwam een brandmelding van een in brand staande vrachtauto aan de Noorddijk. Dat betrof een trekker met oplegger, een zogenaamde bulkwagen geladen met meel. De trekker brandde volledig uit en de oplegger kreeg brandschade. Een tweede daarbij geparkeerde bulkwagen vatte ook vlam, waardoor een gat in de meeltank ontstond. Toen het vuur uit was ontdekte de brandweer bij temperatuur metingen, dat er nog vuur in de tank zat. Vanwege ontploffingsgevaar werd de hele Noorddijk afgesloten en de nabij gelegen meelfabriek stilgelegd. Na enige tijd was ook dit vuur onder controle en het gevaar geweken. Tenslotte werd hedenochtend aangifte gedaan van een poging tot brandstichting bij een bedrijf aan de Noorddijk. Werknemers hadden ontdekt, dat men had geprobeerd houten deuren in brand te steken, maar dit vuur is kennelijk vanzelf uitgegaan.


**
06:42 23-DEC-02
LOC: OOSTZAAN, BURG VAN LEEUWENSTRAAT

Drie jongens aangehouden wegens autodiefstal
Een 15-jarige en een 17-jarige jongen, beiden uit Hoofddorp en een 16-jarige jongen uit Zaandam, werden de afgelopen nacht bij de Haarlemmerweg door agenten van het Korps Landelijke Politiediensten aangehouden, omdat zij in een gestolen auto reden. Door de rijstijl van de bestuurder had de auto de aandacht van de agenten getrokken, waarna de achtervolging werd ingezet. Daarna vloog de auto uit de bocht en kwam tot stilstand. Bij controle bleek de auto in Oostzaan te zijn gestolen. De jongens werden overgebracht naar het politiebureau in Zaandijk en ingesloten. Uit het onderzoek bleek, dat men een andere in Hoofddorp gestolen auto in Oostzaan had achtergelaten, welke auto spoedig daarna werd aangetroffen. De jongens werden in verzekering gesteld.


**
08:05 23-DEC-02
LOC: ZAANDAM, WESTZIJDE

Computers gestolen
Vermoedelijk gisterenavond werden uit het kantoor van een bedrijf twee computers gestolen. Men was binnengekomen door een kei door een ruit te gooien en de raamuitzetters te vernielen. In het kantoor heeft men de draden van de computers naar de beeldschermen doorgeknipt en de computers weggenomen.


**
11:17 23-DEC-02
LOC: WORMER, IJSVOGELSTRAAT

Buitenboordmotor gestolen
Tussen donderdagmiddag en zondagmiddag werd een buitenboordmotor van een boot gestolen. De boot lag in een sloot bij de IJsvogelstraat. Het betreft een grijze 25 pk Yamaha motor ter waarde van ¤ 3000. De motor was met een zogenaamd balkslot aan de boot vastgemaakt, maar men heeft kans gezien dit slot te verbreken.


**
12:06 23-DEC-02
LOC: PURMEREND, OOSTERVENNE

Auto gestolen
Tussen zaterdagmiddag en maandagochtend werd een personenauto gestolen. Het betreft een grijs blauwe Fiat Uno met het kenteken ZN-15-YZ. De auto heeft een deuk in de rechtervoordeur.


**
Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-231202

09:15-11:00 20-DEC-02
MIDDELIE, PROVINCIALEWEG N247
Veel te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de N247 in Middelie werd vrijdagochtend een snelheid gemeten van 127 km per uur. Dat is bijna vijftig km per uur te hard. De eigenaar van de auto zal binnenkort een brief van de officier van justitie ontvangen. Het aantal hardrijders bedroeg vrijdagochtend ruim zes procent van alle bestuurders.

09:05-11:05 20/21-DEC-02
ILPENDAM, JAAGWEG
Hardrijders op de Jaagweg
In Ilpendam werd vrijdag- en zaterdagochtend een snelheidscontrole gehouden. Tijdens beide controles reed gemiddeld een op de honderd weggebruikers te hard. De hoogste snelheid werd vrijdag gemeten en bedroeg 103 km per uur. Op de Jaagweg gold ter hoogte van de controle een maximumsnelheid van 80 km per uur.

09:30-11:30 21-DEC-02
NOORDBEEMSTER, SCHERMERHORNERWEG
Snelheidscontrole
Op de Schermerhornerweg (80 km per uur) in de Noordbeemster werd zaterdagochtend op snelheid gecontroleerd. Het percentage hardrijders bedroeg drie procent van alle weggebruikers. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 116 km per uur.

09:00-11:15 20-DEC-02
ZAANDIJK, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM / GUISWEG Snelheidscontrole
In Zaandijk werden vrijdag twee snelheidscontroles gehouden. De eerste vond plaats op de Provincialeweg Zaandam-Castricum (N203) in Zaandijk. Hier werd tussen negen en elf uur 's morgens door bijna vier procent van alle weggebruikers te hard gereden. Een auto had 107 km per uur op de teller staan. Ter hoogte van de controle gold een maximumsnelheid van 70 km per uur. 's Middag werd op de Guisweg gecontroleerd. Ook hier mocht niet harder dan 70 km per uur gereden worden. Drie procent van de bestuurders hield zich niet aan de snelheid.

09:00-11:30 21-DEC-02
ZAANDAM, PROV WEG ZAANDAM-CASTRICUM
Vijftig km per uur
Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam reed zaterdagochtend 3,5% van alle automobilisten harder dan de toegestane 70 km per uur. De hoogste snelheid bedroeg 122 km per uur. De eigenaar van het voertuig kan binnenkort rekenen op een bericht van de officier van justitie. '

20/21-DEC-02
PURMEREND, DIVERSE PLAATSEN
ZAANSTREEK, DIVERSE PLAATSEN
15 alcomobilisten van de weg gehaald
Purmerend en omstreken
In het kader van de provinciale alcoholcontrole van de politie werden in de nacht van vrijdag op zaterdag automobilisten op diverse plaatsen in de regio Zaanstreek-Waterland op het rijden onder invloed gecontroleerd. In Purmerend werden in totaal 415 blaastesten afgenomen. Acht mensen bleken onder invloed achter het stuur te zitten. Een bestuurder uit Purmerend kon haar rijbewijs inleveren. De 38-jarige vrouw had het hoogste alcoholgehalte van de avond; 770 ug/l. In Monnickendam werden nog eens 167 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Een 29-jarige bestuurder uit Marken bleek de alcoholnorm drie keer te hebben overschreden (660ug/l). Ook deze man moest zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten. Zaanstreek
In de Zaanstreek werden verspreid over zes verschillende locaties 313 blaastesten afgenomen. Zeven bestuurders hadden de alcoholnorm overschreden en kregen een proces-verbaal. Een 20-jarige bestuurder kon zijn rijbewijs inleveren. De Zaandammer reed omstreeks vier uur S' morgens al slingerend over de Westzijde. Het gevaarlijke rijgedrag leidde, tot twee keer toe, bijna tot een aanrijding. Ter hoogte van de Texelstraat hielden agenten de man staande. De man was zo dronken dat hij nauwelijks nog op zijn benen kon staan. Op het politiebureau bleek dat de automobilist vier keer zoveel alcohol op had als is toegestaan.

VHT
20:30-01:15 21/22-DEC-02
ZAANSTAD, DIVERSE LOCATIES
Alcoholcontrole
In de nacht van zaterdag op zondag werd in Zaandam, Wormer en Wormerveer door drie medewerkers van het verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole gehouden. In totaal werden 73 mensen gecontroleerd. Geen van hen had teveel gedronken. Een bestuurder werd aangehouden omdat de blaastest op straat uitwees dat de man vermoedelijk teveel gedronken had. Een tweede test op het politiebureau bevestigde dat de man alcohol in zijn bloed had. Echter, het alcoholgehalte bedroeg minder dan de toegestane 220 ug/l. Na het oponthoud kon de man dan ook zijn weg vervolgen.

18:45-20:30 21-DEC-02
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247
PURMEREND, JAAGWEG
Te diep in het glaasje gekeken
Zaterdagavond werd in Purmerend en in Broek in Waterland door drie medewerkers van het verkeershandhavingsteam een alcoholcontrole gehouden. Hierbij werd bij 58 bestuurders een blaastest afgenomen. Op de Jaagweg in Purmerend werd een 29-jarige bestuurder aangehouden. De man had een alcoholgehalte van 340 ug/l en kreeg een proces-verbaal, een boete en een rijverbod van twee uur.

EINDE

---