Ingezonden persbericht



---
TPG BIJ EERSTE GROEP MET LANGE TERMIJN POSTLICENTIE IN HET

VERENIGD KONINKRIJK

Postcomm, de toezichthouder voor de postmarkt in het Verenigd Koninkrijk, heeft vandaag een lange termijn licentie verleend aan TPG Post UK Limited, een dochterbedrijf van de post-, express- en logistieke onderneming TPG N.V.

TPG Post UK behoort tot de eerste groep bedrijven met een lange termijn licentie, die het bedrijf vanaf januari 2003 de mogelijkheid zal geven partijenpost te vervoeren en consolidatiediensten te leveren in het Verenigd Koninkrijk.

TPG Post UK is van plan diensten te gaan leveren aan grote ondernemingen, uitgeverijen, mailing houses en direct marketing bedrijven die behoefte hebben aan betrouwbare diensten tegen concurrerende tarieven. De onderneming richt zich op klanten die grote mailings versturen van meer dan 4.000 stukken per keer.

"Het toekennen van deze licentie is een belangrijke stap in onze strategie om uit te groeien tot het eerste pan-Europese postbedrijf, met een aanwezigheid op alle Europese markten", aldus Peter Bakker, CEO van TPG N.V. "Aangezien de Engelse postmarkt de op één na grootste is van Europa, is het daarmee een interessante markt voor TPG Post."

TPG is het eerste bedrijf van buiten het Verenigd Koninkrijk met een lange termijn postlicentie, maar beschikt nu al over een sterke aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk, met ongeveer 18.000 medewerkers in post-, express- en logistieke diensten. TPG is op de Britse postmarkt al actief op het gebied van ongeadresseerde postdiensten, alsmede document- en datamanagement diensten met toegevoegde waarde.

Noot aan de redactie:
TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post-, express- en logistieke diensten. De onderneming heeft ruim 148.000 medewerkers in 60 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2001 bedroeg ¤11,2 miljard, en is in de eerste negen maanden met 4,8% gestegen. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt. Het TPG website adres is: www.tpg.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met (