Politie Gelderland-Midden

Arnhem, jongen opgepakt na baldadigheid met vuurwerk Publicatiedatum: 23-12-2002

Een 12-jarige knaap uit Arnhem is maandagmiddag door een 27-jarige bewoner aan het Schepen te Boeckoppad opgepakt en overgedragen aan de politie nadat hij betrapt was met vuurwerk. De jongen had samen met enkele vriendjes het vuurwerk in de brievenbus van een woning gegooid dat vervolgens ontplofte. In de woning ontstond lichte brand- en schroeischade. De bewoner van het huis greep in en pakte de knaap vast. De politie maakt proces-verbaal op. De knaap wordt mogelijk overgedragen aan het STOP-project, onderdeel van bureau Halt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, man slaat straatrovers van zich af
Publicatiedatum: 23-12-2002

Een 47-jarige Arnhemmer heeft zondagavond op de Van Berkumstraat in Arnhem met enkele klappen en een gerichte trap een tweetal straatrovers van zich afgeslagen. De Arnhemmer liep omstreeks half tien over de Van Berkumstraat richting winkelcentrum Kronenburg. Plotseling werd hij vanachter beetgepakt door een onbekende en hoorde hij iemand roepen: "Geld en mobiel!". Toen de Arnhemmer omkeek kreeg hij gelijk een vuistslag in het gezicht. Het slachtoffer bedacht zich geen moment en sloeg met twee handen om zich heen. Pas toen zag hij twee mannen staan. Een van hen werd met een gerichte trap in het kruis buiten gevecht gesteld, waarop beiden vervolgens zonder buit afdropen in de richting van de Dotterlaan. De Arnhemmer bleek gewond aan het gezicht en moest zich in het ziekenhuis onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Barneveld, inbraken in vrachtauto's
Publicatiedatum: 23-12-2002

Bij inbraken in een achttal vrachtauto's op een afgesloten bedrijfsterrein aan de Energieweg in Barneveld werden in de nacht van zaterdag op zondag autoradio's buitgemaakt. De onbekende daders vernielden met een breekvoorwerp de portiersloten van de cabines, waarna men aan de haal ging met de radio's.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606