Ingezonden persbericht


MACROMEDIA INTRODUCEERT DIRECTOR MX en MX DEveloper resource kit volume twee

Utrecht, 23 december 2002 - Macromedia, Inc. (Nasdaq: MACR) kondigt de lancering aan van Macromedia Director MX en het tweede volume van de Developer Resource Kit. Beide producten bieden ontwikkelaars de kans snel, gemakkelijk en efficiënt om te gaan met Rich Internet Applications.

Director MX

Director MX is de krachtigste multimedia-omgeving voor het bouwen van high-end rich content en applicaties die kunnen worden uitgerold op cd/dvd-rom, kiosken en het Internet via Macromedia Shockwave Player. Director MX biedt eveneens integratie met Macromedia Flash, functies voor toegankelijkheid, gestroomlijnde workflow en Mac OS X support. Macromedia Director staat al 14 jaar aan de top en met deze belangrijke nieuwe versie brengt Macromedia een tool op de markt die de moderne multimedia-ontwikkelaar een schat aan nieuwe mogelijkheden aanreikt om aan de nieuwe vereisten te voldoen, zonder dat de kernfuncties van Macromedia Director aan kracht inboeten.

Dankzij zijn talrijke nieuwe functies sluit Macromedia Director MX naadloos aan op het Macromedia Flash MX-productgamma, neemt het de gestroomlijnde Macromedia MX gebruikersinterface over en ondersteunt het alle versies van Mac OS. Bovendien laat Director MX stroomlijning van de workflow toe en biedt het de mogelijkheid om toegankelijke content te creëren, zodat ook personen met een handicap kunnen genieten van de rijke Director-presentaties. Meer informatie vindt u op http://www.macromedia.com/go/director/.

Dankzij Macromedia Director MX kunnen de gebruikers inhoud creëren en hem vervolgens overal, on line en off line, beschikbaar stellen. Director MX ondersteunt de belangrijkste video-, audio-, bitmap-, 3D- en vectorformaten. Het biedt ontwikkelaars een enorme variatie aan content om gesofisticeerde, aantrekkelijke gebruikerservaringen te ontwerpen. De uitgebreide videomogelijkheden in Director MX stellen de ontwikkelaars in staat om videobestanden van vele minuten of uren te streamen. Dit gaat gepaard met native ondersteuning van QuickTime, RealVideo en AVI. Nieuwe gebruikers zullen content kunnen creëren met behulp van drag-and-drop Meer ervaren gebruikers kunnen werken met Lingo, de krachtige, objectgeoriënteerde script-taal in Director. Programmeurs die vertrouwd zijn met ActionScript, JavaScript(tm), of Visual Basic zullen de Lingo-syntaxis snel onder de knie hebben.

De performantie, de mediaverwerking en de uitbreidbaarheid van Director MX werden ontworpen om gegevens te verwerken die worden uitgerold op vaste media. De gegevens worden bliksemsnel in het systeemgeheugen geladen en opgehaald, zodat grote bestanden op cd/dvd-rom of kiosken optimaal kunnen worden afgespeeld. Ontwikkelaars die Director gebruiken voor het Internet, kunnen een enorm publiek aanspreken, want meer dan 335 miljoen Internetgebruikers hebben Macromedia Shockwave Player al geïnstalleerd. De Macromedia Shockwave Player zal niet worden geüpdatet voor deze release, zodat miljoenen gebruikers de content die werd ontwikkeld met Director MX kunnen bekijken met hun bestaande players.

Macromedia Director MX is de nieuwste telg uit de familie Macromedia MX, een geïntegreerd gamma client-, tool- en server-technologieën die een meer intuïtieve, responsieve en doeltreffende gebruikerservaring bieden voor verschillende platforms en toestellen. De geoptimaliseerde integratie met Macromedia Flash MX en de consistentie met andere producten uit de Macromedia MX-familie bieden de ontwikkelaars aanzienlijke voordelen, aangezien de meeste van hen al gebruik maken van andere MX-producten.

Met Director MX kunnen de gebruikers Macromedia Flash openen en bewerken vanuit Director en snel wijzigingen aanbrengen in de content. De ontwikkelaars krijgen ook rechtstreeks controle over Macromedia Flash MX content via Lingo. Director MX werd geïntegreerd met Macromedia Flash server-technologieën, zoals Macromedia Flash Remoting. Deze integratie garandert een veilige, hoog performante verbinding tussen Macromedia ColdFusion MX, Shockwave Player, en Macromedia Flash Communication Server MX voor games met verschillende spelers, streaming Macromedia Flash video en real-time samenwerking. Director MX wordt geleverd met een kopie van Macromedia Flash Communication Server MX, Personal Edition.

Macromedia Director MX biedt de ontwikkelaars ook nieuwe functies die de doeltreffendheid van de workflow voor de ontwikkeling van multimedia-applicaties aanzienlijk verhogen. Director beschikt nu over geavanceerde debugging-functies zoals een Object Inspector met data browser-functionaliteit en een kleurcode voor recent gewijzigde variabelen. Eén venster voor scripts en debugging, een berichtenvenster in twee delen en de knoppen van het scriptvenster zullen de ontwikkelingstijd spectaculair verminderen.

Meer informatie over de nieuwe functies in Director MX vindt u op http://www.macromedia.com/go/dirmxnew/.

Developer Resource Kit Volume 2

Naast Director MX, kondigt Macromedia de beschikbaarheid van Macromedia MX Developer Resource Kit, Volume twee aan. De kit is de tweede in een reeks van vier en bevat extensies en componenten die Flash MX-, Dreamweaver MX- en Fireworks MX-ontwikkelaars in staat stellen snel en gemakkelijk websites en rich Internet Applications te creëren en te gebruiken.. De twee laatste volumes van de Developer Resource Kit zullen in het komende half jaar gelanceerd worden.

De Macromedia MX Developer Resource Kit, volume twee, bevat cross-product artikels en bronnen, Macromedia Flash bestanddelen en Dreamweaver MX en Fireworks MX extensies. Deze bestanddelen en extensies zijn enkel beschikbaar als deel van deze kit. Voor een gedetailleerde lijst van alle bestanddelen van deze kit kan u terecht op: www.macromedia.com/go/drk/.

PRIJS EN BESCHIKBAARHEID

Macromedia Director MX komt op de markt in januari, aan 1439 ¬ voor nieuwe gebruikers en 479 ¬ voor gebruikers die upgraden van versie 8.0 of 8.5, en een studentenprijs van 599 ¬. Er zullen tevens volumelicenties verkrijgbaar zijn voor overheidsinstellingen en bedrijven. Director MX is beschikbaar voor Mac OS X 10.1 of hoger en voor Windows 98 SE, Windows 2000 of Windows XP en kan worden gedownload op de Macromedia Internetwinkel en in de Verenigde Staten en Canada in december 2002. Later zullen er ook versies verkrijgbaar zijn in het Frans, het Duits en het Japans.

De Macromedia MX Developer Resource Kit, volume twee kost 99 $ en is verkrijgbaar in het Engels. The trial versie kan gedownload worden van www.macromedia.com/go/buydrk2/.

OVER MACROMEDIA
Macromedia (www.macromedia.com/nl) helpt miljoenen designers en ontwikkelaars doeltreffende gebruikersbelevingen te creëren over de breedst mogelijke waaier van platformen en toestellen. Via een open en geïntegreerde familie van client-, tool- en servertechnologieën geeft Macromedia vorm aan een nieuwe generatie van rich Internet applications die de internetbeleving radicaal verbeteren.

###

Copyright 2002 Macromedia, Inc. Alle rechten voorbehouden. Macromedia, het Macromedia logo, JRun en Macromedia Flash zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Macromedia, Inc., die geregistreerd kunnen zijn in de Verenigde Staten of andere landen. Java, Jini, J2EE, EJB, JSP, Java Servlet en alle Java en Jini-merken zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Sun Microsystems, Inc. in de V.S. en andere landen. Andere namen van producten of services die hier worden vermeld, zijn handelsmerken van hun respectievelijke eigenaars.

Meer informatie over Macromedia: http://www.macromedia.com/nl

Macromedia - Wim Muijsert Leads United - Laureen Dix

Tel.: +31.30-750.4084 Tel : +31.6.2475.0474

E-mail:wmuijsert@macromedia.com E-mail:laureen.dix@leadsunited.com

LEADS UNITED
Communication with an edge
Sylvia Tutenel
Ringlaan 37
B - 2240 Zandhoven
Tel.: +32/03 466 01 88 - Fax: +32/03 466 01 80
www.leadsunited.com