Politie Hollands Midden
Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 23 december 2002



HET BUREAU COMMUNICATIE IS OP VRIJDAG 27 DECEMBER AFWEZIG IN VERBAND MET EEN VRIJE DAG. DERHALVE ZULLEN ER OP DEZE MIDDAG GEEN PERSBERICHTEN WORDEN GEMAAKT.


Woninginbraak Valkenburg
In een woning aande Burgemeester Lotsystraat is tussen zondag 22 december 13.30 uur en maandag 23 december 09.00 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door vermoedelijk insluiping. Uit de woning werd een handtas met onder andere een mobiele telefoon en een geldbedrag weggenomen.

Overval op koffiehuis Leiden
Op maandag 23 december heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een koffiehuis aan de Botermarkt. Tussen 10.00 en 10.15 uur kwam een nog onbekende man het koffiehuis binnen en eiste onder bedreiging van een vuurwapen gelijkend voorwerp een geldbedrag. De medewerkster weigerde hierop in te gaan waarna de overvaller de zaak verliet zonder buit. Hij is vervolgens weggelopen in de richting van Het Gangetje. De politie heeft direct met diverse eenheden de omgeving afgezocht. Naar aanleiding van het opgegeven signalement heeft de politie op het Noordeinde en op de Breestraat twee verdachten aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat zij niet bij de overval betrokken zijn geweest. De verdachten zijn hierop weer vrijgelaten. De politie heeft de zaak verder in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de recherche in Leiden, telefoonnummer 071 - 5258654. Signalement verdachte; normaal postuur, 18 á 20 jaar, 1.80 m lang, donkere lederen jas tot op de heupen, witte trui met capuchon en een donker blauwe spijkerbroek.

Beroofd van boodschappentas Leiden
Een 88-jarige Leidse is op maandag 23 december beroofd van haar boodschappentas. De vrouw liep omstreeks 11.10 uur over de Ir. Driessenstraaat in de richting van de winkels toen zij plots van achteren werd geduwd door een nog onbekende jongen. De vrouw viel hierdoor voorover op de stoep en liep letsel op aan knieën, ellebogen en kin. Hierna trok de jongen haar boodschappentas van de schouder. De jongen ging er rennend vandoor over de Middelste Gracht in de richting van de Nieuwe Rijn. De vrouw sprak een voorbijkomende fietser aan die vervolgens de jongen achterna ging. De fietser vond de boodschappentas terug bij de parkeerplaatsen op de Middelste Gracht. De vrouw mist haar portemonnee. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Leiden via telefoonnummer 0900 8844 (lokaal tarief).

Verkeersongeval Voorschoten
Op maandag 23 december omstreeks 13.00 uur vond er een aanrijding plaats tussen een automobiliste en een bromfietser, beiden afkomstig uit Voorschoten. De 72-jarige automobiliste reed over de Kniplaan in de richting van de Veurseweg. Zij verleende op deze kruising geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 23-jarige bromfietser. Een aanrijding was het gevolg. Een 18-jarige man uit Leidschendam, bijrijder van de bromfietser, liep een gekneusde enkel op.

-------- einde berichten ---------