Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom: maandag 23 december 2002

TEAM STEENBERGEN
Achtervolging stropers
Een tweetal jachtopzichters kreeg zondagnacht melding van het actief zijn van een aantal stropers in de omgeving van van Steenbergen. De stropers waren actief met lichtbalken. Toen de jachtopzichters de stropers in de gaten kreeg startte een achtervolging. Uiteindelijk kwam de auto van de stropers tot stilstand tegen een landbouwschuur op de Zuiddijk in Oud Gastel. Toen de jachtopzichters de auto aantroffen waren de stropers al gevlucht. In de auto is een tweetal lichtbakken, munitie en wild aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de stropers. Een in de omgeving ingesteld onderzoek met een speurhond leverde uiteindelijk niets op.

Inbraak woning
Aan de Grote Tiende in Kruisland is zondagmiddag ingebroken in een woning. Bij thuiskomst ontdekte de bewoners dat het raam van de keuken was geforceerd. De gehele woning is doorzocht. Op dit moment is nog niet precies bekend wat er is weggenomen.

Inbraak woning Dinteloord (1) Aan de Roterij in Dinteloord is eveneens zondagmiddag ingebroken in de woning. Ook hier ontdekte de bewoners de inbraak toen zij `s avonds thuiskwamen. De dader(s) forceerde een keukenraam en uiteindelijk zijn sieraden en een mobiele telefoon weggenomen.

Inbraak woning Dinteloord (2) Aan de Prinses Marijkestraat in Dinteloord is ook zondagmiddag of zondagavond ingebroken. De dader(s) forceerde wederom het keukenraam en konden zo de toegang tot de woning verschaffen. Op dit moment is nog niet precies bekend wat er is weggenomen.

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD Vernieling ruit
Zaterdagnacht heeft een onbekend persoon een ruit van een woning vernield aan het Tuinderspad in Bergen op Zoom. De ruit raakte beschadigd. De eigenaar van de woning heeft aangifte gedaan bij de politie.

Vernieling plantenrek
Zaterdagnacht is een vernieling aangericht aan een plantenrek. Het plantenrek stond aan de voorzijde van een woning aan de Zwitserlandstraat in Bergen op Zoom. De eigenaar heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie.

Vernieling auto
Zondagnacht is een auto bekrast die geparkeerd stond op de Ravelstraat in Bergen op Zoom. Het schadebedrag is onbekend. De benadeelde heeft aangifte gedaan bij de politie.

TEAM WOENSDRECHT
Inbraak berging
Een 74-jarige inwoner uit Den Haag heeft bij de politie aangifte gedaan van inbraak in een berging. De berging behoort bij een stacaravan op camping Familyland in Hoogerheide. De inbraak werd ontdekt op zondagmiddag. De juiste datum van plegen is niet bekend. Uit de berging is vooral een aantal gereedschappen vermist met een totale waarde van 440 euro.

TEAM HALDERBERGE
Doorrijden na aanrijding Zondagnacht vond een aanrijding plaats op de Kaaistraat in Oudenbosch. Bij deze aanrijding reed een auto met de achterzijde tegen een aldaar geparkeerd staande auto. De bestuurder van de geparkeerd staande auto zag het voorval gebeuren. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de veroorzaker.

Diefstal uit auto
Zaterdagnacht is er ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond op het parkeerterrein van het centrum Bovendonk, aan de Hofstraat in Hoeven. De dader(s) forceerde een ruit waarna hij de toegang tot de auto verschafte. Uit de auto is een LCD scherm weggenomen behorende bij een navigatiesysteem. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

Brand in garage

In de garage van een woning aan de Pastoor van Breugelstraat in Bosschenhoofd is zondagmiddag een brandje ontstaan. Een diepvriezer die in de garage stond is door nog onbekende oorzaak in brand gevlogen. Door zuurstoftekort is het vuur uit zichzelf gedoofd. De ter plaatse gekomen brandweer hoefde niet in actie te komen.

Aanrijding Rijksweg A17
Zondagavond vond er op afrit 22 (afslag Oudenbosch) op Rijksweg A17 een eenzijdig ongeval plaats. Een auto, bestuurd door een 24-jarige inwoner uit Standdaarbuiten, begon door nog onbekende oorzaak te slippen. Hierdoor schoof de auto zijwaarts de berm in en kwam 30 meter verder tot stilstand. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

TEAM RUCPHEN
Politie pakt eiergooiers op Donderdagavond 12 december is door een viertal jongeren in de leeftijd van 17-18 jaar afkomstig uit St. Willebrord een baldadigheid gepleegd. Het viertal gooide die dag eieren tegen een gevel en de auto van een bewoner van de Rodenburg in St. Willebrord. De politie is vervolgens een onderzoek gestart. De afgelopen weken is een aantal van de jongeren al gehoord door de politie. De laatste jongere meldde zich vandaag bij het politiebureau in St. Willebrord voor het afleggen van een verklaring. De jongeren bekenden de baldadigheid te hebben gepleegd en zijn in overleg met de ouders verwezen naar bureau HALT.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Rijden onder invloed
Zondagochtend werd de politie gebeld met de mededeling dat er een dronken bestuurder was aangehouden. Een getuige had gezien dat er een auto al slingerend uit de bocht was gevlogen. De bestuurder wilde hierop zijn weg vervolgen maar werd tegengehouden door de getuige. Nadat een andere automobilist de politie had gebeld kwam deze ter plaatse. De bestuurder is vervolgens overgedragen aan de politie. De 32-jarige verdachte uit Roosendaal werd onderworpen aan een ademtest. Toen bleek dat hij teveel had gedronken is hij meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek de man zodanig veel te hebben gedronken dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd. Ook kreeg de man een rijverbod opgelegd van 10 uur. Een proces-verbaal is opgemaakt en hij zal zich later moeten verantwoorden voor de rechter.

Bron: Nicolette Bovenhorst